Hlavní obsah

Ze Síně slávy do Všetic. Prokop si na festival pozval Mišíka, Kollera i Dusilovou

Novinky, Stanislav Dvořák

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Michal Prokop v úterý vstoupil do české hudební Síně slávy v rámci cen Anděl a na ceremoniálu sklidil nejdelší potlesk ze všech letošních vítězů. Zpěvák se teď chystá na svůj vlastní festival Krásný ztráty live, který se bude konat 9. a 10. srpna ve Všeticích na Benešovsku.

Foto: Právo

Michal Prokop s cenou Anděl.

Článek

„U nás na statku ve Všeticích si společně zazpívají Michal Prokop a David Koller, což bude určitě hodně netradiční zážitek. Myslím, že si s nimi bude pobrukovat celý statek. Už za půl roku se jedna z nejmenších obcí v republice rozroste o takhle krásný festival,“ uvedl jeden z pořadatelů Vladimír Malák.

Foto: Petr Horník, Právo

Předávání cen Anděl 2019. Na snímku Vladimír Merta a Michal Prokop

Na festivalu přislíbili účast také skupina Zrní, legenda osmdesátých a devadesátých let Laura a její tygři, Mikoláš Chadima se svým MCH Bandem, kapela Stinka písničkářky a spisovatelky Hany Lundiakové, která právě vydává nové album Neviňátko, Vladimír Mišík se skupinou Etc..., písničkář Vlasta Redl se svou kapelou, Lenka Dusilová nebo Never Sol.

Michal Prokop se představí s oběma svými formacemi, jak s velkou kapelou Framus Five, tak v triu s kytaristou Lubošem Andrštem a houslistou Janem Hrubým.

Foto: Petr Horník, Právo

Vladimír Mišík se zpovídal v nově vydané knize.

Prokop v šedesátých letech vstoupil na scénu se skupinou Framus Five a prvním českým rhythm’n’blues. V roce 1967 byl na 1. československém beatovém festivalu vyhlášen nejlepším zpěvákem.

Debutoval albem Blues In Soul (1968) a na další desce Město Er se přiklonil k artrocku. V sedmdesátých letech hledal nový směr, ale tápání definitivně skončilo kultovní deskou Kolej Yesterday (1984), která patří k tomu nejlepšímu, co kdy v Čechách vzniklo. Nekompromisní kvalitu potvrdila i alba Nic ve zlým, nic v dobrým (1987) a Snad nám naše děti... (1989).

Po pauze v devadesátých letech, kdy se zpěvák věnoval spíš politice, se vrátil a vydal s Framusem Five další velmi dobrá alba Poprvé naposledy (2006) a Sto roků na cestě (2012).

Dvoudenní vstupenky na festival jsou v prodeji na www.krasnyztratyvsetice.cz a v síti Ticketportal.

Může se vám hodit na Zboží.cz:

Reklama

Výběr článků

Načítám