Hlavní obsah

Na indexu už je i mrtvý Michael Jackson

Novinky, Stanislav Dvořák

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Hudba Michaela Jacksona už na britské stanici BBC Radio 2 nezazní, uvedl server Daily Mail. Stanice reaguje na obvinění zpěváka ze zneužívání dětí, která ale nejsou žádnou novinkou. Jen je teď znovu rozvířil dokumentární film Leaving Neverland.

Foto: Profimedia.cz

James Safechuck obviňuje zesnulého Jacksona z opakovaného zneužití.

Článek

Film režiséra Dana Reeda Leaving Neverland vzbudil skandál už v lednu na americkém festivalu Sundance. Správci dědictví Michaela Jacksona proti filmu protestovali, vydali tiskovou zprávu a zažalovali televizní společnost HBO.

Foto: ČTK/AP

Michael Jackson je stále předmětem různých tahanic.

Jacksona obviňovali různí lidé dlouhá léta, ale nikdy mu nic nedokázali před soudem. Wade Robson a James Safechuck ve filmu líčí, že je zpěvák opakovaně zneužil. Robson ho znal od pěti let, Safechuck od osmi. Wade Robson se ho ale dříve zastával, stejně jako třeba herec Macaulay Culkin.

Wade Robson a James Safechuck ale nemají nové důkazy a v minulosti přísahali, že se to nestalo, připomínají správci pozůstalosti.

Foto: Profimedia.cz

Zpěvákův synovec Taj Jackson: Byl jsem tam, nic divného se nedělo.

Synovec Michaela Jacksona Taj se také účastnil dětských akcí ve zpěvákově domě a obvinění považuje za výmysly.

„Já jsem v tom vyrůstal a nebylo to pro mě nic divného,“ vysvětlil koncem února Taj Jackson. „Lidem zvenku to může připadat divné, ano, může se to zdát divné. Já také vnímám, jak to zní. Ale když tam opravdu jste v té atmosféře a díváte se na filmy s jeho dětmi, na Malé uličníky nebo Tři hlupáky, je to velmi nevinné,“ řekl.

„Myslím si, že strejdova chyba byla, že se na to nedokázal podívat jiným pohledem. Jeho naivita způsobila jeho pád,“ dodal synovec, podle kterého oběma mužům jde jen o peníze.

Michael Jackson zemřel 25. června 2009 v Los Angeles. Oficální příčinou smrti bylo předávkování propofolem, sedativem, které mu dával jeho osobní lékař Conrad Murray.

Reklama

Související články

Výběr článků

Načítám