Hlavní obsah

Ziggy Marley zavítá po Ostravě do pražské Archy

Novinky, Stanislav Dvořák

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Ziggy Marley, nejstarší syn Boba Marleyho, koncertuje 31. července v pražském Divadle Archa. Po festivalu Colours of Ostrava se poprvé představí v metropoli.

Foto: Tomáš S. Polívka

Ziggy Marley

Článek

Ziggy Marley vystupoval v mládí se sourozenci ve skupině The Melody Makers. Od roku 2003 zahájil sólovou kariéru vydáním desky Dragonfly. Druhé album Love Is My Religion se setkalo s velkým úspěchem a dostalo rovněž Grammy. Třetí album Family Time bylo, jak název naznačuje, rodinným setkáním (hostovali Rita Marley, Cedella Marley, Judah Marley, Paul Simon, Willie Nelson, Jack Johnson, Toots Hibbert a další). Po albu Wild and Free přišel Grammy oceněný živák In Concert.

Zatím poslední je deska Rebellion Rises, která vyšla loni pod Marleyovým labelem Tuff Gong Worldwide a byla nominována na Grammy.

“Veškerá rebelie má počátek v lidské mysli, v melodii a v hudbě. Rebelie je vědomí. Jakmile si uvědomíme její potenciál a naše vlastní uvědomění se začne šířit, vyrosteme i my samotní,” řekl o albu Marley.

Foto: Colours of Ostrava

Ziggy Marley

Ziggy má i řadu nehudebních aktivit. Vydal ilustrovanou knihu pro děti, kuchařku či komiks Marijuanaman. Založil s manželkou nadaci URGE pomáhající chudým dětem na Jamajce, v Africe a na dalších místech.

Na bratislavském festivale Uprising, který se koná 23.-24. srpna, vystoupí pro změnu zpívající vnuk Boba Marleyho Jo Mersa. Po dětství na Jamajce studoval na Floridě a přiučil se zvukařině. V roce 2014 na sebe začínající zpěvák upozornil EP Comfortable. Objevil se taky na albu Strictly Roots od skupiny Morgan Heritage.

Koncert jeho strýce Ziggyho Marleyho uvádí Colours Selection. Vstupenky jsou za 890 Kč v prodeji od 27. února v 10.00, v sítích GoOut, Ticketportal a v pokladně Divadla Archa.

Reklama

Výběr článků

Načítám