Hlavní obsah

Svět knihy začne 9. května, přiblíží i latinskoamerickou literaturu

Novinky, Stanislav Dvořák

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Od 9. do 12. května 2019 proběhne na výstavišti v Holešovicích Mezinárodní knižní veletrh a literární festival Svět knihy Praha. Koná se již popětadvacáté. Hlavní téma bude Paměť a vzpomínky a představena bude řada českých i latinskoamerických autorů.

Foto: ČTK - Vít Šimánek

Svět knihy

Článek

„Memoárová literatura, orální historie, náš vztah k dějinám obecně, jejich zapomínání a znovu rozvzpomínání se,“ vyjmenoval ředitel Světa knihy Praha Radovan Auer, v čem všem se paměť a vzpomínky otiskují. Inspirací k letošnímu hlavnímu tématu byla i Latinská Amerika, které je jako čestnému hostovi 25. ročníku věnován výrazný prostor. „Autoři z této oblasti paměť a vzpomínky ve svých dílech hodně tematizují,“ vysvětluje Radovan Auer souvislost s latinskoamerickou literaturou. Návštěvníci mohou očekávat besedy s autory ze zemí jako Argentina, Brazílie, Chile, Mexiko a Peru.

„Jsem si jistý, že v letošním roce nabídneme kromě pestrého programu s vysokou literární úrovní též plejádu výjimečných zahraničních hostů. Troufám si říci, že tak silná a reprezentativní sestava literátů se u nás ještě v jeden čas a na jednom místě nesešla,“ dodal dramaturg Guillaume Basset.

„Jména hostů budeme odtajňovat postupně, nicméně máme radost, že se nám podaří přivézt několik držitelů prestižních literárních cen. Hudebně-literární událostí pak jistě bude česká koncertní premiéra nového alba Kafka Bandu Amerika, na dlouhou dobu to bude totiž první a poslední příležitost vidět tento unikátní projekt v Praze.“

Vstupenky na 25. ročník mezinárodního veletrhu a literárního festivalu Svět knihy Praha bude možné zakoupit od března. Loni akci navštívilo 46 000 lidí.

Může se vám hodit na Zboží.cz:

Reklama

Výběr článků

Načítám