Hlavní obsah

Cranberries představili poslední písně Dolores O'Riordanové

Novinky, Stanislav Dvořák

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Přesně dvanáct měsíců po smrti zpěvačky Dolores O'Riordanové připravili Cranberries k vydání poslední songy s jejím hlasem.

Foto: archív skupiny

Irská rocková skupina The Cranberries.

Článek

Skupina představila v rádiu BBC novinku All Over Now, natočenou nedlouho před zpěvaččinou smrtí, která nastala 15. ledna 2018. Písnička je o ženě, která unikla ze začarovaného kruhu násilí. Dolores byla její autorkou, ale nedokončila ji, to za ni udělala kapela.

Kytarista Noel Hogan řekl BBC, že práce na písničce byla pro něj emocionálně vyčerpávající. „Nejtěžší pro nás bylo začít se probírat těmi demo nahrávkami pár měsíců po její smrti... za začátku bylo těžké slyšet z repráků Dolores.”

Z rozdělaných věcí dokázala skupina sestavit celou desku. Bude se jmenovat In The End a vyjde v dubnu. Skupina se rozhodla, že poté se navždy rozejdou. Doufají, že poslední deska bude oslavou Dolores a dědictví, které zůstalo po kapele.

Utonula ve vaně

Příčinou smrti zpěvačky Cranberries Dolores O'Riordanové bylo utonutí ve vaně v důsledku otravy alkoholem. O'Riordanová zemřela 15. ledna loňského roku v hotelovém pokoji v Londýně, kde byla společně s kapelou. Bylo jí 46 let.

Podle vyšetřovatelů nebyly na jejím těle nalezeny žádné stopy po násilí či sebepoškozování, podle krevních testů však před smrtí vypila nadměrné množství alkoholu. Zpěvačka trpěla bipolární afektivní poruchou.

S Cranberries prodali 40 miliónů alb a stali se jednou z nejúspěšnějších irských kapel.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám