Hlavní obsah

Zpěvačka Žofie Dařbujánová má sólový debut

Právo, šíd, kul

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Zpěvačka pražské elektropopové skupiny Mydy Rabycad Žofie Dařbujánová vydala 28. prosince svou sólovou desku, a to pod uměleckým pseudonymem Zofie Dares. Album High On Being, které poslal do světa label 420 Production, obsahuje šest skladeb, vznikalo necelý půlrok.

Foto: archív umělkyně

Zpěvačka Žofie Dařbujánová si nahráním sólového alba splnila svůj sen.

Článek

Umělkyně na albu spolupracovala především se členy domovské skupiny. V textech se zaměřila na osobní příběhy, objevování sebe sama i každodenní radosti ze života ve 21. století.

Na albu jsou slyšet nejen syntezátory a hymnické popové refrény, ale i smyčcový kvartet a gospel. Hudba balancuje mezi zvukem tanečních klubů a melancholií filmových soundtracků. O produkci se postarali Tomáš Konůpka a Nèro Scartch, kteří s Dařbujánovou spolupracují v kapele.

„Momentálně procházím ideálním rozpoložením, kdy už jen nenadávám a nestěžuju si, ale snažím se naučit víc si užívat hezkých věcí a momentů, i když jich třeba zrovna moc není. Zkrátka chci najít vždycky něco pozitivního, ačkoliv zrovna procházím peklem,” uvedla zpěvačka. „Sólová deska je hlavně pro radost. Jde o splnění mého dlouholetého přání.“

Foto: Jan Šída, Právo

Žofie Dařbujánová.

Název debutu High On Being vychází z textu písně Garden Of Eden, na které se podílel uznávaný český pianista a skladatel Ondřej Pivec.

„Nejenže do písně nahrál hammondky, ale také nás spojil s brooklynským gospelovým sborem vedeným Stephanie Fisherovou, který je v písničce Garden Of Eden slyšet. To je má velká srdcovka,“ vysvětlila zpěvačka.

K výsledné podobě desky přispěli také kytarista a stálý host Mydy Rabycad Ondřej Slánský a violoncellistka Barbora Holá, dlouholetá kamarádka a bývalá spolužačka Dařbujánové.

Reklama

Výběr článků

Načítám