Hlavní obsah

V divadle budou číst z Václava Havla, přidat se může každý

Novinky, Stanislav Dvořák

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

K sedmému výročí smrti Václava Havla proběhne 18. prosince od 17 do 21 hodin v pražském divadle Alfred ve dvoře další Čtení z Havla. Lidé si mohou přijít poslechnout pasáže z jeho děl nebo i sami něco přečíst. Vstup je volný.

Foto: Alfred ve dvoře

Čtení z Havla

Článek

„Texty světově uznávaného spisovatele a politika načrtávají politickou i myšlenkovou alternativu platnou také pro současnost. Přestože bude na místě připravena malá knihovna Havlových textů, organizátoři doporučují si oblíbený text přinést. Dramaturgii neurčují organizátoři – vše se odvíjí spontánně podle toho, co si čtoucí vyberou a k jakým textům se vrátí,“ předeslala za pořadatele Eliška Míkovcová.

Foto: Alfred ve dvoře

Čtení z Havla

„Nelze přehlédnout, jak aktuální jsou opět Havlovy vize osobní a společenské. I proto nevnímáme Čtení z Havla jako nostalgické ohlédnutí, má také společenskou rovinu. V jeho textech jsou tyto vize zachyceny se vší vážností i hravě a ironicky. Neřídíme průběh večera, program je stejně jako Havlovy texty otevřený. Co se bude číst, určí až sami návštěvníci, kteří mohou kdykoli přijít a odejít,” dodali organizátoři.

Akce Čtení z Havla má být pobídkou k tomu, aby se lidé obrátili přímo ke zdroji – a četli z Havlových knih: úvah, reflexí, her, pohádek či básní.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám