Hlavní obsah

Jak vznikaly kostýmy k pohádce Čertí brko

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Pohádka režiséra Marka Najbrta Čertí brko vstupuje do kin 29. listopadu. V hlavních rolích se představí Judit Bárdos, Jan Cina a Ondřej Vetchý. Kostýmy pro film vytvořila Andrea Králová.

Čertí brkoVideo: Falcon

 
Článek

„Nechtěli jsme jít cestou prvoplánového českého čerta s kudrnatými vlasy a kožešinovou vestičkou,“ říká Andrea Králová. „Takže naši čerti mají rohy, mají vesty, ale přece jenom trochu jiné, než na jaké je dětský divák zvyklý.“ Andrea Králová také ví, že kostým je nedílnou součástí celého vyznění pohádky. „Samozřejmě, kostým funguje jinak na ramínku a jinak ve vybrané lokaci. Když jsme točili záběry s Ondřejem Vetchým jako Luciferem v kaolínovém dole v Nevřeni, kde máte opravdu pocit jakéhosi pekelného chrámu, tak najednou z toho kostýmu s korunou, pláštěm a v kombinaci s pekelným trůnem šla skoro nadpřirozená síla, a z toho jsem měla radost,“ vzpomíná Andrea Králová.

Foto: Punk Film/Marek Novotný

Marek Daniel a Jan Cina

Na jedné z pekelných poboček u města Pytlov přestane fungovat čertí brko, které zapisuje lidské hříchy. Lucifer vyšle s novým čertím brkem do světa trochu zmateného čerta Bonifáce. Místní šejdíř mu ale kouzelné brko ukradne a tím se spustí řetěz nešťastných událostí. Je na Bonifácovi, aby osvobodil Pytlov, zachránil peklo i získal srdce krásné Markétky.

Čertí brko čertiVideo: Falcon

V dalších úlohách se objeví Marián Geišberg jako Markétčin otec, jako pytlovští vykukové Jan Budař, Tomáš Jeřábek a Jiří Maryško, obyvateli Pytlova se rovněž stanou Marek Daniel a Jana Plodková či Michal Dalecký, v pekle budou naopak úřadovat Václav Kopta, Lukáš Latiňák nebo Jakub Žáček.

Reklama

Výběr článků

Načítám