Hlavní obsah

Proč byli herci v pohádce Čertí brko orvaní

Pohádka režiséra Marka Najbrta Čertí brko vstupuje do kin 29. listopadu. Pro režiséra to znamenalo první vstup do tohoto žánru po dramatických snímcích, komediích nebo seriálech. Do hlavních rolí obsadil Marek Najbrt herce, s nimiž v minulosti pracoval, jako je Jan Budař, Judit Bárdos, Marek Daniel, Jana Plodková či Michal Dalecký. S Ondřejem Vetchým to naopak bylo první setkání.

Herci z pohádky Čertí brkoVideo: Falcon

 
Článek

„Volba Ondřeje vyplynula z toho, že je to výborný a oblíbený herec. Lidí, kteří už někdy hráli čerta, je u nás vzhledem k počtu filmových a televizních pohádek celá řada, takže to nebyl z naší strany nějaký promyšlený záměr. Ale fakt, že se z mladého čerta Vraníka z pohádky S čerty nejsou žerty stal otcovský Lucifer, považujeme za zajímavou a zábavnou souvislost,“ uvedl Marek Najbrt a popisuje i rozdíl v práci s herci.

Foto: Falcon

Marek Najbrt a Jan Budař (vlevo)

„V pohádce vytváříte originální, fantaskní svět. Herci nemůžou hrát civilně, musíte zvolit určitou míru stylizace a komiky, která nemá s realitou mnoho společného. A to mě bavilo,“ doplňuje režisér Marek Najbrt.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám