Hlavní obsah

Obama chystá seriál ze světa politiky

Novinky, Stanislav Dvořák

Bývalý prezident USA Barack Obama a jeho manželka Michelle plánují seriál pro společnost Netflix. Právě získali práva na knihu Michaela Lewise The Fifth Risk.

Foto: Brendan McDermid, Reuters

Exprezident Barack Obama s manželkou Michelle

Článek

Michael Lewis líčí ve své knize předání ministerstev Trumpovým lidem po odchodu staré administrativy. Podle autora nastal chaos kvůli lidem, kteří byli zcela nepřipraveni převzít funkce, a manuály, které jim bývalí úředníci předali, prý dokonce zahazovali. Lewis vedl rozhovory s mnoha zaměstnanci ministerstev a podle nich tam zavládl zmatek.

Některé Leweisovy příběhy už byly zfilmovány, například The Blind Side (Zrození šampiona) nebo Moneyball podle skutečného příběhu Billyho Beaneho (Brad Pitt), bývalého nadějného hráče baseballu, který neuspěje, ale napadne ho používat ve sportu počítačovou analýzu a od základu ho tak změnit.

Zatím není jasné, jestli seriál vznikne hned, ani jak má vypadat. Měl by prý vzdělávat lidi a vysvětlovat, jak funguje politika, takže nemá jít o bezduchou zábavu.

Bývalý americký prezident Obama i jeho manželka v roce 2017 uzavřeli také smlouvy na vydání knih s nakladatelstvím Penguin Random House. Přesný honorář nezveřejnili, ale server The Hollywood Reporter uvedl, že jde o desítky miliónů dolarů, tedy stovky miliónů korun. Bill Clinton dostal za své memoáry zhruba 15 miliónů dolarů, ale to bylo před mnoha lety. Obamovi chtějí obrovské množství výtisků darovat neziskovým organizacím.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám