Hlavní obsah

Kabát oslaví jubileum pěti velkými koncerty

Právo, Jaroslav Špulák

V roce 2019 oslaví skupina Kabát 30 let ve stejné sestavě. Již dvakrát kulatiny slavila v Praze na Vypichu, ale tentokrát se rozhodla změnit program. Na prahu června vyrazí na Po čertech velký turné, na kterém odehraje koncerty ve venkovních prostorách pěti měst.

Foto: archív skupiny

Skupina Kabát bude příští rok slavit třicítku.

Článek

Kabát zahájí sérii 1. června 2019 na fotbalovém stadiónu Zbrojovky v Brně. Další koncerty se odehrají v Dolní oblasti Vítkovic v Ostravě (8. června), na fotbalovém stadiónu v Teplicích (15. června), na fotbalovém stadiónu Slavie v Praze (22. června) a v amfiteátru Lochotín v Plzni (14. září).

S ohledem na termíny zápasů fotbalových lig a mnoho dalších aspektů se čtyři koncerty odehrají v červnu a jeden v září. „Kabát se mimo to nechce motat do termínů festivalů. Už tak to nemají mnohde lehké,“ řekl manažer skupiny Radek Havlíček.

Foto: archív kapely

Logo výročního turné.

Podle jeho slov se v každém vybraném městě jedná o nejatraktivnější místo, na němž lze koncertovat. Vstupenky na jednotlivé koncerty budou v prodeji od začátku listopadu.

To, že se v příštím roce nebude jubileum kapely oslavovat v Praze na Vypichu, komentoval Kabát slovy: „Vypich pro nás byl a navždy zůstane nezapomenutelným zážitkem. Fakt jsme si to užili, a byl to pro nás takový splněný sen. Když jsme jako kluci zírali na VHS kazety na koncerty velkých světových kapel, chtěli jsme to zažít také. Nicméně Vypich má své přednosti, ale i nevýhody. Prostor pro fanoušky je tam velmi úzký, a tak se při počtu lidí, kteří tam byli, musí nesmyslně natáhnout do dálky. Zároveň chápeme, že ne každý si může zařídit volno zrovna na ten jeden vybraný termín.“

Může se vám hodit na službě Zboží.cz:

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám