Hlavní obsah

V pátek se v Praze představí Dionne Warwicková

Právo, Vladimír Říha

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Čeští příznivci velkých jmen světové pop-music se dočkají další hvězdy, která u nás dosud nikdy nebyla. V pátek vystoupí v pražském Kongresovém centru od 20 hodin americká zpěvačka Dionne Warwicková. Stane se tak během jejího evropského turné s programem nazvaným podle jednoho z jejích největších hitů Don’t Make Me Over.

Foto: Brothers Music Agency

Dionne Warwicková přijede na první koncert u nás.

Článek

Uvedená píseň americké dvojice Burt Bacharach (hudba) a Hal David (text) pomohla nastartovat v 60. letech kariéru afroamerické zpěvačky. Vyšla v ní, stejně jako nedávno zesnulá Aretha Franklinová, z gospelu.

Dionne Warwicková, sestřenice Whitney Houstonové, pochází z New Jersey a svým charakteristickým podáním byla v 60. a 70. letech spojena nejvíce s písněmi Bacharacha a Davida (Say a Little Preyer, Walk on By, Anyone Who Had a Heart a mnoho dalších). Během kariéry získala i pět cen Grammy. Ve svých 77 letech přijíždí do Prahy se skupinou a se synem Davidem Elliotem a vnučkou Cheyenne.

Po smrti své přítelkyně Arethy Franklinové se rozhodla věnovat zbylé koncerty probíhajícího turné její památce. Na tom pražském dojde i na premiéru písně, kterou pro ni napsal slovenský hudebník Eugen Bokos. Warwicková ji přijala a v Praze s Bokosovým doprovodem uvede.

Může se vám hodit na službě Zboží.cz:

Reklama

Výběr článků

Načítám