Hlavní obsah

Nová alba: Tomáš Klus, Paul McCartney, Lenny Kravitz i Paul Simon

Právo, Jaroslav Špulák

Čtyři zajímavé desky se dostaly v minulých dnech na trh. Tomáš Klus, Paul McCartney, Lenny Kravitz i Paul Simon jsou hvězdy ve svém oboru. Za zmínku stojí i první album Ondřeje Klímka.

Foto: koláž Novinky.cz s použitím Profimedia.cz

Nová CD

Článek

Tomáš Klus a Cílová skupina: Spolu

Foto: archív T. Kluse

Nová alba

Nové album písničkáře Tomáše Kluse je hudebně barevné. Nad vším ale září písně v tradičním klusovském pojetí. Texty jsou velmi osobní, v první části desky o vztazích, ve druhé se projevuje jeho společenská angažovanost.

Paul McCartney: Egypt Station

Foto: Capitol

Nová alba

Egypt Station je první album s novým materiálem od roku 2013, kdy Paul McCartney vydal desku New. Novinka byla natočena v Los Angeles, Londýně a Sussexu a produkoval ji z většiny Greg Kurstin, který v minulosti spolupracoval s Adele, Beckem nebo Foo Fighters. Na jedné z písní se produkce ujal i frontman skupiny OneRepublic Ryan Tedder. 

Lenny Kravitz: Raise Vibration

Foto: BMG

Nová alba

Novému albu Lennyho Kravitze předcházela jeho autorská krize. Lidé z jeho okolí mu tedy poradili, aby oslovil jiné producenty a skladatele, ale ti odmítli. Kravitz následně odpočíval v domě na Bahamách a vyčkával. Jednoho dne se probudil s melodií v hlavě a písně na desku začaly vznikat.

Paul Simon: In The Blue Light

Foto: Legacy

Nová alba

Album Paula Simona přináší nové verze deseti méně známých či interpretace oblíbených písní z jeho vlastního sólového katalogu. Na nahrávce se podíleli i formace yMusic, kytarista Bill Frisell, trumpetista Wynton Marsalis a skladatel Bryce Dessner, který se postaral o nové aranžmá v písni Can’t Run But.

Ondřej Klímek: Ondřej Klímek

Foto: Leemon

Nová alba

Debutové album hudebníka, který hraje na dechové nástroje v několika projektech a kapelách. Ondřej Klímek napsal vlastní skladby, nechal je otextovat mistry slova a ke zpěvu kromě sebe přizval Davida Stypku, Xaviera Baumaxu nebo Evu Burešovou. Na desce hostuje i Michal Pavlíček.

Může se vám hodit na službě Zboží.cz:

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám