Hlavní obsah

Nové knihy: Jääskeläinen, Backman, Cajthaml i Wilsonová

Právo, František Cinger

Po prázdninách přicházejí novinky, které nabízejí detektivku, sociální román, historické pojednání. A také audioknihu a komiks.

Foto: David Ryneš, Novinky

Nové knihy

Článek

Pasi Ilmari Jääskeläinen

Den falešné kočky

Nové knihy

Kaarna, jeden z organizátorů každoročního festivalu, nemá na zábavu ani pomyšlení. Zavolali mu z domu pro seniory, že jeho matka, trpící Alzheimerovou chorobou, umírá. Populární autor spojuje žánry do jedinečného finského podivna.

Paseka, přeložil Vladimír Piskoř, 316 stran, 299 Kč

Fredrik Backman:

My proti vám

Nové knihy

Po událostech, jež švédským Medvědínem otřásly na sklonku zimy, tráví nejlepší kamarádky Maya a Ana léto na odlehlém ostrově. Jenže řevnivost mezi jejich a sousedním městem přerůstá v zuřivý boj o peníze a moc, který vypukne naplno při střetu obou hokejových klubů.

OneHotBook, 2 CD, mp3, vypráví Pavel Soukup, 14:58 hodin, 349 Kč

Miloš Cajthaml:

Na odstřel

Nové knihy

Příběh Marka a Toma, hochů z rodin sociálně odlišných, přesto jedináčků, kteří se snaží vidět ve svých otcích vzor. Oba zjistí, že nejsou těmi vzory, které by chtěli mít. Dramatický, filmově vyprávěný příběh směřuje do tragického finále.

Knižní klub, 168 stran, 199 Kč

Kolektiv autorů:

Doteky krásného umění

Nové knihy

Kontakt člověka s krásou vzbuzuje lásku, otevírá v duši nečekané horizonty spojení krásna s dobrem. Svými příspěvky o tom vypovídají básníci i prozaici Jan Cimický, Břetislav Ditrych, Luboš Y. Koláček, Alois Marhoul, Olga Nytrová, Dušan Spáčil a editor Bohumil Ždichynec.

Bondy, 250 stran, 359 Kč

Jan Hálek, Boris Moskovič:

Ve službách Maffie?: Český domácí protirakouský odboj (1914-1918) v zrcadle ego-dokumentů

Nové knihy

Edice memoárově laděných textů, které se vztahují k aktivitám Maffie během 1. světové války. Dosud nepublikované příspěvky osob, které se rozličnými způsoby podílely na domácím protirakouském odboji, jsou dosud opomíjeným zdrojem informací.

Nakladatelství Lidové noviny, 244 strany, 269 Kč

Jean Artignan:

Praktický průvodce světem vousů

Nové knihy

Ať už si vousy zvolíte z pohodlnosti, nebo z estetických důvodů, vždycky se v nich projeví osobnost. V pracovním prostředí, kde byla dlouhou dobu normou oholená tvář, provází návrat vousů jedna podmínka: aby byly čisté a dobře udržované. V knize se dozvíte, jak to dokázat.

Jota, přeložila Jitka Řihánková, 96 stran, 298 Kč, e-kniha 198 Kč

Jacqueline Wilsonová:

První nástrahy

Nové knihy

Táta si myslí, že po deváté hodině je to pro samotnou holku venku nebezpečné. Ale ty nejnádhernější kouzelné věci se stávají právě v tuhle dobu... Třetí díl volné čtyřdílné řady pro –náctileté.

BB art, přeložila Daniela Feltová, 168 stran, 229 Kč

Brian Azzarello, Eduardo Risso:

100 nábojů – Smůla

Nové knihy

Poslední karty byly rozdány a padly závěrečné sázky. Zbývající rody Trustu a jejich někdejší válečník, agent Graves, musí vyložit list na stůl – a vyrovnat své účty... Závěrečný díl série

BB art, přeložil Petr Zenkl, 304 strany, 699 Kč

Může se vám hodit na službě Zboží.cz:

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám