Hlavní obsah

Zpěvačka Eliška Buociková představuje píseň Oko za oko. Vracet ránu ránou není řešení, říká

Právo, jaš, kul

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Zpěvačka, skladatelka a kytaristka Eliška Buociková vyhrála letos první ročník vyhledávací soutěže Talent for Stage. O prázdninách natočila ve studiu The Barn pod producentským dohledem Dana Frimla vlastní písničku Oko za oko. Vydávají ji The Barn Production a Supraphon. Na Novinkách.cz má premiéru i s videoklipem.

Videoklip Elišky BuocikovéVideo: The Barn Production

 
Článek

Oko za oko je jedna z nejnovějších písní, které pětadvacetiletá Buociková napsala. Moderní aranže, jež respektují současné trendy na světové poprockové scéně, jí dal producent Dan Friml.

Foto: The Barn Production

Záběr z natáčení klipu k písni Oko za oko.

„Písnička vychází z konkrétní situace, kdy jsem se jednomu mně velmi blízkému člověku snažila pomoct vyřešit poměrně těžkou životní etapu, přičemž on byl v rozpoložení, kdy by kolem sebe nejradši – obrazně řečeno – střílel. Říkala jsem mu, že není řešení vracet ránu ránou, což jinými slovy zpívám v té písničce. Oko za oko je takový apel na to, abychom se snažili řešit věci, pokud možno, s nadhledem a neopláceli to špatné, co se nám v životě čas od času děje, stejnou měrou,“ říká zpěvačka.

Videoklip režírovala a produkovala The Barn Production, kameru vedla Daniela Neumanová a spoluautorem námětu je Michal Skořepa.

„Natáčelo se v Roudnici nad Labem ve starých strojírnách a v ateliéru doma u Daniely. Celý proces probíhal díky pohodovému týmu a hercům naprosto hladce,“ vysvětluje Buociková.

Foto: Lucie Levá

Eliška Buociková s písničkou Oko za oko debutuje.

Na podzim se chystá na koncertní pódia. Vystupovat bude již se svou novou skupinou, která vznikla během léta. Současně pracuje na písničkách pro své první album, které natočí ve stejném týmu a studiu, jako tomu bylo u singlu Oko za oko.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám