Hlavní obsah

Neúnavný Rod Stewart přichází s třicátou deskou Blood Red Roses

Novinky, Stanislav Dvořák

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Britský zpěvák s nezaměnitelným chraplákem Rod Stewart začínal už v šedesátých letech minulého století, přesto odchod na odpočinek zcela odmítá. Na 28. září plánuje vydání třicáté desky s názvem Blood Red Roses.

Foto: Universal Music

Album Blood Red Roses

Článek

Jak je u Stewarta očekávatelné, materiál na desce se pohybuje mezi soulem, rockem a náznaky akustického folku. Celkem jde o třináct písní ve standardní verzi a šestnáct v deluxe verzi. Po více než půl století na scéně už od zpěváka asi nikdo nečeká revoluční počin.

První singl Didn’t I je o škodách, které mohou z pohledu rodičů napáchat drogy. „Desku vždy tvořím s pocitem, že ji dělám pro mých pár přátel. Proto je i tahle deska velmi intimní a upřímná,” tvrdí Rod Stewart.

Foto: Petr Horník, Právo

Britský zpěvák Rod Stewart.

Zpěvák začínal v roce 1962 backgroundovými vokály pro kapelu Raye Daviese, byl také členem Jimmy Powell & the Five Dimensions. Proslavil se u kapely The Faces, která brzy zanikla, a Stewart začal vystupovat sólově.

Je držitelem Grammy a byl uveden i do Rokenrolové síně slávy. Počet hudebních nosičů, které za celý život prodal, se odhaduje na cca 200 miliónů kusů.

Může se vám hodit na službě Zboží.cz:

Reklama

Výběr článků

Načítám