Hlavní obsah

O Poctu Pavlu Bobkovi je zájem, přidají další koncert

Novinky, Stanislav Dvořák

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Pro velký zájem se bude Pocta Pavlu Bobkovi konat dvakrát. Oba koncerty, kde zazpívají například Marie Rottrová, Robert Křesťan, Kateřina García, Pavlína Jíšová a Yvonne Přenosilová, se konají 16. září v Divadle Bez zábradlí v Praze, a to v 16 hodin a v 19 hodin.

Foto: Dorian Hanuš, Právo

Pavel Bobek

Článek

„Mluveným slovem na zpěváka zavzpomínají jak jeho spolužáci z dob studií a umělečtí kolegové jako architekta Eva Jiřičná, herec Petr Nárožný nebo Luděk Sobota, tak i například hudební kritik Jiří Černý nebo textař a publicista Vladimír Poštulka, Michal Žantovský a další hosté. Koncert nabídne také projekci Bobkových fotografií pohledem objektivu Alana Pajera,“ řekl za pořadatele Roman Helcl.

„Večer zazní všechny zásadní písničky, které Pavel Bobek zpíval. Například Marie Rottrová vzpomene na duet s Pavlem S tím bláznem si nic nezačínej, samozřejmě dojde i na Veď mě dál, cesto má nebo Oh, Ruby, nechtěj mi lásku brát, otextovanou Jiřím Grossmannem, a mnoho dalších songů,“ dodal David Němeček z pořádající agentury.

Zesnulý zpěvák Pavel Bobek, který je zejména u starší generace stále populární, zpíval mimo jiné s kapelou Olympic a také v Semaforu. Propagoval rokenrol a country a zpočátku zpíval v angličtině. Velmi ho ovlivnilo setkání s americkým zpěvákem Johnnym Cashem. Jedno z posledních alb Víc nehledám natočil Pavel Bobek v roce 2010 s producentem Lubošem Malinou přímo v americkém Nashvillu za doprovodu několika původních Cashových muzikantů.

Vstupenky na přidané vystoupení lze koupit na www.bezzabradli.cz.

Může se vám hodit na službě Zboží.cz:

Reklama

Výběr článků

Načítám