Hlavní obsah

Joss Stone, Jessie J, Marie Rottrová, Lenny. Dámská jízda na Colours of Ostrava

Právo, Jaroslav Špulák

Třetí den festivalu Colours of Ostrava přinesl mimo jiné spanilou dámskou jízdu. Možná záměrně, možná řízením osudu se takřka vedle sebe do programu vměstnala vystoupení zpěvaček Joss Stone, Jessie J, Marie Rottrové, Lenny nebo Vladivojny LaChia. Hrálo se ale i na jiných místech a nabídka byla tradičně strhující.

Foto: Tomáš S. Polívka

Joss Stone na letošních Colours of Ostrava.

Článek

Colours of Ostrava je festival, který má jednu letitou a skvělou vlastnost. Jeho dramaturgové hudbu milují a jejich záměrem je nabízet návštěvníkům především tu zajímavou a kvalitní. Proto jsou příchozí rok co rok programovou nabídkou nadšeni a zároveň si stěžují na to, že nestíhají všechny umělce, o jejichž sety měli zájem. Na tento festival totiž jezdí hudebně poučení fanoušci.

A tak je celkem běžné, že na Colours of Ostrava potkáte člověka, který žene od jednoho pódia ke druhému, v ruce má program a při tom běhu v něm očima hledá, které vystoupení navštíví posléze. Na tomto festivalu prostě platí, že věci se dějí všude, a nelze je programově rozdělit na podstatné a méně podstatné. Dění na velkých scénách je nicméně důležité, protože dělá festivalu tvář.

V pátek ho ovládly ženy. Joss Stone si koncert náležitě užívala, už jenom proto, že je na cestě kolem světa s cílem vystoupit v každé zemi, které na planetě jsou. V Ostravě v pátek zpívala velmi spolehlivě a s lehkostí ve svém projevu se opírala o kapelu, ve které byli muzikanti, kteří si občas s radostí v nějaké sólové pasáži zašli až kamsi k muzikantskému vzplanutí.

Foto: Tomáš S. Polívka

Joss Stone chce vystoupit ve všech zemích světa.

Foto: Tomáš S. Polívka

Jessie J v Ostravě.

Další Britka Jessie J má ráda inspirace z více žánrů a v Ostravě to prezentovala s řádnou uměleckou chutí. Dokáže vyzpívat pěkné melodie, dokáže navnadit a v patřičném očekávání pak posluchače nezklamat. A je i dost upovídaná.

Česká trojka Marie Rottrová, Vladivojna La Chia a Lenny denní nadvládu skvěle zpívajících dam korunovaly, tím spíš, když na jednom z hlavních pódií američtí Cigarettes After Sex po krátkém čase začali svým ambientním dream popem skoro až otravovat a jejich krajanům Calexico k pořádnému drajvu také trochu scházelo.

Foto: Tomáš S. Polívka

Marie Rottrová zpívala v Ostravě pozdě odpoledne.

Foto: Tomáš S. Polívka

Calexico na Colours of Ostrava.

V pátek už festival opanovalo slunko. Jeho svit mu dal ještě lepší náladu, než jakou měl do té doby. V sobotu akce končí. Hlavními hvězdami dne budou GusGus, Ziggy Marley, Kygo nebo Grace Jones. Jak je ale známo, věci se budou dít na festivalu všude.

Může se vám hodit na službě Zboží.cz:

Reklama

Výběr článků

Načítám