Hlavní obsah

Tátové na tahu. V seriálu o tátovské výchově hrají Rašilov, Dobrý i Geislerová

Novinky, Stanislav Dvořák

V září začne na Primě nový seriál Tátové na tahu o čtyřech tatíncích, kteří nahradí ženy na mateřské. V hlavních rolích se představí Štěpán Benoni, Saša Rašilov, Karel Dobrý, Petr Vaněk, Jana Stryková, Eva Josefíková nebo Aňa Geislerová.

Foto: Prima

Tátové na tahu.

Článek

Podle tvůrců půjde o „chytrý, dojemný a vtipný příběh“ o moderních rodinách, kde výchovu převzali muži a ženy dělají kariéru. Zažijeme prý svatby, rozvody, kariérní pády i tragédie.

„Já vlastně na mateřské začínal, vydělával jsem výrazně míň než moje tehdejší partnerka, tak jsme se dohodli, že žena bude vydělávat a já se budu starat o dceru. Dělal jsem to necelé dva roky a bavilo mě to moc, včetně všech povinností s tím souvisejících, jako je odsáté mléko, kojili jsme. Po roce musím říct, že mi z toho začalo trochu hrabat, a musel jsem ven, protože jsem neměl ještě odpracováno a hledal jsem možnost pořádně makat v tomhle oboru. Teď už bych znovu šel na mateřskou,“ uvedl herec Karel Dobrý, který hraje jednoho z tatínků na tahu, Lubora Knoppa.

Foto: Prima

Tři tátové v seriálu (Štěpán Benoni, Saša Rašilov a Karel Dobrý)

„Mezi těmi ostatními tatínky jsem já takový slušňák. Až by se mohlo zdát, že takový submisivní. Ale je to pozice toho chlapa, který uměl vydělat peníze – a i to dělal. Ale jeho žena má teď nějakou kariéru a profesní touhu a je to svým způsobem osvícený vztah. Takže jí to umožňuje a je tzv. na mateřský,“ prozradil ke své roli Marka Moravce herec Saša Rašilov.

Dodal, že by si sám sebe na mateřské také dokázal představit. „Ano, uměl bych si to představit, protože žijeme v době, kdy šance a možnosti jsou vyrovnané a ženy se realizují.“

Foto: Prima

Karel Dobrý a Aňa Geislerová

Mateřské se nebojí ani Štěpán Benoni a Petr Vaněk. „Asi bych se toho nebál. Kdyby taková situace nastala, tak bych ji v pohodě zvládl,“ tvrdí Štěpán Benoni.

„Já jsem dokonce na mateřskou chtěl jít a moje práce by mi to i umožnila. Ale jediný problém byl, že jsem nestihl zaplatit nemocenskou, a tak to nešlo. Tohle zjištění bylo mrzutý, protože jsem se na to těšil. Tak třeba příště,“ dodal Petr Vaněk.

Foto: Prima

Ze seriálu Tátové na tahu

Benoni hraje bývalého hokejistu Jakuba Berana. V seriálu má na starost půlroční miminko, takže pilně trénuje na roli otce i v reálném životě.

„Já musím říct, že máme úplně skvělý dítě, byl jsem z toho od prvního dne nervózní, jak to bude probíhat. Moji dceru Adélku hraje překvapivě Albert, tak se jmenuje ten chlapeček, ale je úplně zlatý, je to miliónový herec. Snad z toho nebude mít trauma, že měl na sobě šatičky,“ uzavřel.

Reklama

Výběr článků

Načítám