Hlavní obsah

Festival Colours of Ostrava odstartoval v dešti

Právo, Jaroslav Špulák

V Dolní oblasti Vítkovic začal ve středu v poledne sedmnáctý ročník festivalu Colours of Ostrava. Přestože prakticky celý den pršelo, do areálu proudily tisíce především hudebních fanoušků. Program čtyřdenní akce jim ale nabízí i divadelní představení či besedy se světovými osobnostmi v rámci diskusního fóra Meltingpot.

Foto: Jaroslav Špulák, Právo

Festival by zahájen.

Článek

V Ostravě pršelo i celé úterý, nicméně festivalový areál je ve vzorném stavu. Po zkušenosti z loňského roku, kdy se hned první den sešly u vstupu na festival davy lidí a organizátoři je nestíhali plynule pouštět dovnitř, je letos vstupní brána rozšířena.

Muzika zní přitom hned u vstupu. Je tam umístěna buskingová scéna, na které se představují ti hudebníci, kteří mají zkušenosti z hraní na ulici, případně jim takový typ prezentace vyhovuje či přímo imponuje.

Foto: Jaroslav Špulák, Právo

Vstup do areálu byl rozšířen.

V nádherném industriálním areálu jsou pak dvě hlavní scény a několik dalších. I s těmi pro diskusní fórum Meltingpot jich je ve středu v provozu dvaadvacet.

Lidé byli na festival pouštěni od dvanácti hodin, záhy začal také program. Na hlavních scénách se začalo hrát po šestnácté hodině a fanoušci, kterých neustále přibývá, čekají zejména na večerní koncerty americké skupiny N.E.R.D., v jejímž čele stojí producent a hudebník Pharrell Williams, nebo na britského písničkáře George Ezru.

Foto: Jaroslav Špulák, Právo

V Dolních Vítkovicích se rodí festivalová atmosféra.

Colours of Ostrava potrvají až do noci ze soboty na neděli. Vystoupí na nich mimo jiné zpěvaci Jessie J, Aurora a Joss Stone, Ziggy Marley, syn slavného krále reggae Boba Marleyho, nebo skupiny London Grammar, Kaleo či GusGus.

Vstupenky na festival jsou k dostání i na místě.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám