Hlavní obsah

Colours of Ostrava nabídne N.E.R.D., Kygo, George Ezru, Jessie J i osobnosti na Meltingpotu

Právo, Jaroslav Špulák

Ve středu 18. července odpoledne odstartuje v Dolní oblasti Vítkovic sedmnáctý ročník festivalu Colours of Ostrava. Potrvá do noci ze soboty na neděli a vystoupí na něm osmdesát zahraničních a jednašedesát českých a slovenských kapel a hudebníků. Zdaleka na něm ale nejde jenom o muziku.

Foto: archív Colours of Ostrava

N.E.R.D. do Ostravy přivede slavný producent a skladatel Pharell Williams.

Článek

Podle sdělení pořadatelů chystají obě největší hvězdy festivalu náramnou podívanou. Americká skupina N.E.R.D. v čele s hudebníkem a producentem Pharrellem Williamsem vystoupí v Ostravě s mnoha tanečníky a norský producent Kygo přiveze na závěr akce bohatou pyrotechniku.

K hvězdám letošního ročníku festivalu patří ale také Jessie J, Joss Stone, Beth Ditto, London Grammar, Aurora, Kaleo, Ziggy Marley, Grace Jones, George Ezra, Paul Kalkbrenner, Cigarettes After Sex, Future Islands, Calexico, GusGus, Jon Hopkins, Seasick Steve, Mura Masa a další. Z našich hudebníků se představí Mig 21, Marpo a TroubleGang, Marie Rottrová, Braagas, Jaroslav Uhlíř, Vojtěch Dyk a B-Side Band, Lenny, Michal Ambrož a Hudba Praha, Gyps.cz, Munroe, Hentai Corporation a další.

Foto: archív Colours of Ostrava

K hvězdám bude patřit Kygo.

Celkově na festivalu vystoupí 80 zahraničních a 61 českých a slovenských kapel a hudebníků mnoha žánrů. Zahraniční interpreti přijedou z 35 zemí světa.

Diskusním fórum Meltingpot nabídne 350 programových bodů. Na osmi tematických scénách vystoupí 150 řečníků ze čtyřiadvaceti zemí světa. Vystoupí na něm například Rüdiger Dahlke, Alexander Lwow, Amit Goswami, Ben Cole, Barbara Wynton a další. Své workshopy na něm provedou i tanečníci Amy Secada a Bboy Neguin, kteří ve svém stylu spojují prvky hip hopu, breakdance a capoeiry a spolupracují s velkými hudebními hvězdami.

Foto: archív Colours of Ostrava

Tanečnice Amy Secada nabídne i workshop.

Na festivalu se představí také divadelní soubory. Vystoupí Divadlo Bolka Polívky s inscenací Šašek a syn, Jaroslav Dušek nabídne představení Čtyři dohody, Cirk La Putyka se představí divadelním setkáním hrdinů filmových včerejšků Biograf, divadlo VOSTO5 s improvizovaným Standartním kabaretem i soubor Tři tygři se show plnou improvizace.

Foto: archív Colours of Ostrava

Jaroslav Dušek představí Čtyři dohody.

Většímu pohodlí návštěvníků festivalu by už při vstupu do areálu Dolních Vítkovic měla přispět dvakrát širší hlavní brána, u které budou hrát buskingové kapely. K dispozici bude i sociální zázemí, posílení nočních spojů MHD, noční doprava autobusy z areálu do míst na severní Moravě, zvláštní noční vlaky z nádraží Ostrava-střed, větší festivalová parkoviště, která budou letos nově umístěná u Ostravar Arény.

Pořadatelé také nabídli možnost ubytování v luxusních stanech Chill Village nedaleko festivalového areálu, přidané vlaky Českých drah z Prahy do Ostravy a zpět, novou mobilní aplikaci, garantované ceny oficiálních taxi Colours of Ostrava a také větší využití recyklovatelného nádobí.

Může se vám hodit na službě Zboží.cz:

Vybrané koncerty Colours of Ostrava

Středa

20.15 George Ezra

21.30 Beth Ditto

22.45 N.E.R.D.

Čtvrtek

14.15 Jaroslav Uhlíř

15.15 Vojtěch Dyk a B-Side Band

17.45 Kensington

19.00 Aurora

20.15 London Grammar

21.30 Kaleo

22.45 Mura Masa

Pátek

17.00 Marie Rottrová

18.00 Calexico

18.30 Michal Ambrož a Hudba Praha

19.15 Joss Stone

20.30 Cigarettes After Sex

21.30 Jessie J

22.00 Slaves

23.30 Lenny

00.15 Paul Kalkbrenner

Sobota

16.00 Marpo a TroubleGang

17.00 Mig 21

19.00 Seasick Steve

20.15 GusGus

21.45 Grace Jones

23.00 Ziggy Marley

00.30 Kygo

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám