Hlavní obsah

Festival Za poklady Broumovska začne v Božanově

Právo, kul

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Festivalovou znělkou se v sobotu 30. června rozezní kostel sv. Máří Magdalény v Božanově, kde bude v 18 hodin zahájen 13. ročník letního festivalu Za poklady Broumovska. Posluchačům se představí soubor Ensemble Inégal s programem Loutna česká Adama Michny z Otradovic.

Foto: Vojtěch Podstavek , ČTK

Klášter Broumov

Článek

Poté následuje devět dalších hudebních zastavení. Uskuteční se vždy v sobotu od 18 hodin v unikátních barokních kostelích takzvané broumovské skupiny.

Milovníci klasické hudby se mohou těšit na vystoupení francouzského Castelkorn Ensemble, rakouského tria Accio Piano Trio, pozoruhodného finského hornisty Esy Tapaniho, Janáčkova kvarteta, čtveřice mladých cellistů Prague Cello Quartet nebo sopranistky Kateřiny Kněžíkové.

„Festival má novou ředitelku Terezu Kramplovou, která se mu doposud věnovala dramaturgicky externě. Tato změna se projevila i novým vizuálním stylem festivalu a také lepší koordinací s produkčním týmem, jejž akci poskytuje Vzdělávací a kulturní centrum Klášter Broumov,“ uvedl Jan Školník ze Vzdělávacího a kulturního centra Klášter Broumov.

„Velmi se těším, že na letošním ročníku festivalu přivítáme kromě českých špičkových souborů také soubory zahraniční i mladé české umělce,“ sdělila ředitelka Kramplová.

Na všechny festivalové koncerty je dobrovolné vstupné. Vybrané prostředky, které se ve festivalových kasičkách sejdou, putují v závěru festivalu na pomoc kostelům.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám