Hlavní obsah

Festiwall je koncertem i besedou s muzikanty. Přijdou Pavlíček, Pivec či Voxel

Novinky, Stanislav Dvořák

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Neobvyklý Festiwall (od 7. do 9. září v pražských Modřanech) není jen sérií koncertů, ale i besed a odbornějších seminářů. Letos přijdou s veřejností poklábosit třeba Michal Pavlíček, David Koller, Ondřej Pivec, Voxel a další. Vítány jsou děti, pro které se také připravuje program.

Foto: Warner Music

Michal Pavlíček

Článek

Festival se koná v modřanském areálu Kytary.cz naproti známé graffiti zdi a vstup je zdarma. Návštěvníci uslyší třeba známého varhaníka působícího v Americe Ondřeje Pivce a jeho Kennedy Administration, kytarového kouzelníka Michala Pavlíčka či Voxela, Miloše Meiera a slavného bubeníka Aarona Spearse, známého ze spolupráce s Alicií Keys nebo Adamem Lambertem. Ze zahraničních kytaristů přislíbili účast Nick Johnston, Rabea Massaad & Toska.

Většina vystupujících také zůstává na besedy. Veřejnost si tak může promluvit o nástrojích a hudebních postupech třeba s Davidem Kollerem a Michalem Pavlíčkem. Není výjimkou, že dojde i na jam session.

„Náš festival je ojedinělý v tom, že jsme jedinou tuzemskou akcí, kde se mohou přirozeně potkávat diváci s aktivními hudebníky. Pokud je někdo pouze hudební fanoušek, může docházet až na večerní koncerty. Muzikanti naopak nejvíce času tráví většinou na našich seminářích, workshopech či výstavách. Navíc se nám daří nehudebníky motivovat k aktivní hře na hudební nástroj nebo DJingu. A to nás těší nejvíce,“ uvedl za pořadatele Filip Černý.

První (páteční) den se zaměří i na děti, které si můžou vyzkoušet školu DJingu a beatboxu nebo se nechat od vizážistů nalíčit jako rockové hvězdy. Na závěr dětem zahraje Kašpárek v rohlíku nebo Voxel. Dospělí nadšenci si mohou exkluzivně prohlédnout třeba limitované či speciální edice značek kytar jako PRS, Taylor nebo LTD, přičemž většina z nich bude v ČR k vidění poprvé.

Může se vám hodit na službě Zboží.cz:

Reklama

Výběr článků

Načítám