Hlavní obsah

Divadlo Kalich uvede muzikál Vlasy. A nebude to žádná retro zoo

Právo, jaš, kul

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Světově proslulý muzikál Vlasy s podtitulem Květinové děti uvede pražské Divadlo Kalich. Premiéra je naplánována na 18. ledna 2019, dvě předpremiéry na 8. a 9. září letošního roku. Režisérem zpracování je Šimon Caban.

Foto: archív Divadla Kalich

Přemysl Pálek při zkoušce.

Článek

Hudbu k muzikálu napsal Galt MacDermot, scénář a texty písní James Rado a Gerome Ragni. Do češtiny texty přeložil a přebásnil Jiří Josek.

„Jde opět o jednu z ikon muzikálového žánru. Podobně jako Pomáda u rokenrolu a Horečka u disca, také Vlasy zásadně ovlivnily vývoj jednoho hudebního žánru, daly vzniknout pojmu rockový muzikál. Rozhodl jsem se uvést právě tento muzikál právě v této chvíli mimo jiné proto, abychom dali velký prostor našemu muzikálovému hereckému souboru plnému mladých všestranných talentů, který budujeme a cizelujeme už několik let a který si získal u diváků i kritiky renomé. Vlasy chápu jako zúročení této zhruba desetileté cesty a jsem rád, že našim muzikálovým herečkám a hercům můžeme nyní nabídnout takovou příležitost,“ řekl producent a ředitel Divadla Kalich Michal Kocourek.

O přístupu k inscenaci režisér Šimon Caban řekl: „Každá generace přichází s něčím novým a změny jsou čím dál tím rychlejší. Nechtěli jsme, aby diváci sledovali nějaké retro zoo, kde pobíhají vlasatci s džínovými vestami na chlupatých prsou. Vždyť dneska se holí i muži! Tak o čem to chcete hrát? O boji mladých proti establishmentu? Spousta nadšených mladých volí Zemana, Putina nebo Trumpa… Ale na jednom se shodnem – Make love, not war.“

V roli Bergera budou alternovat Přemysl Pálek a Roman Tomeš, v roli Clauda Richard Pekárek a Milan Peroutka, v roli Sheily pak Charlotte Doubravová a Petra Vraspírová. Postavu Woofa ztvární Jan Fanta a Štěpán Komárek, Jeanie Simona Tlustá a Michaela Tomešová.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám