Hlavní obsah

Nové knihy: Pokorný, Körnerová, Fieber, Šebelka a Nesser

Právo, František Cinger

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Týden nabízí sborník k výročí Českého rozhlasu, především však hodně detektivních příběhů. A samozřejmě audioknihu a komiks.

Foto: David Ryneš, Novinky

Nové knihy

Článek

Milan Pokorný:

V hlavní roli – rozhlas

Nové knihy

K pětadevadesátému výročí Českého rozhlasu nabízí novinář a jeho ombudsman antologii povídek, fejetonů, pohádek, úryvků z románů i divadelních her, v níž se představují vynikající i zapomenutí představitelé české literatury svázaní s rozhlasem.

Radioservis, 268 stran, 269 Kč

Hana Marie Körnerová:

Co neodvál ani čas

Nové knihy

Životní příběhy tří žen se odehrávají na konci minulého století. Od nezralého tápání na přelomu šedesátých a sedmdesátých let až po věk, který přináší – když ne moudrost – tak alespoň nadhled.

Moba, 536 stran, 349 Kč

Michal Fieber:

Slepé okno

Nové knihy

Policejního exkomisaře Houdka postihl rozpad oční sítnice a hrozí mu oslepnutí. Začne proto chodit do specializovaného zařízení, kde tuto nemoc léčí drahými injekcemi. Ty pojišťovny nehradí, přesto je čekárna stále plná.

Moba, 288 stan, 259 Kč

Jan Šebelka:

Ctihodní řezníci

Děj nové detektivky se odehrává v libereckých reáliích a fikce se snoubí s realitou, až mrazí v zádech. Styl a jazyk autora vás ani minutu nenechá na pochybách, že jde o jednoho z nejlepších autorů současné české literární scény, hodnotí jeho knihu kritika.

Jan Šebelka, 276 stran, 262 Kč

Hakan Nesser:

Vlaštovka, kočka, růže, smrt

Foto: Moba

Nové knihy

Spojitost mezi škrtičovými oběťmi je velmi slabá. Když bývalý komisař Van Veeteren neochotně opustí bezpečí svého antikvariátu, aby se zase jednou utkal s poslem smrti, objeví vzorec se silnými vazbami na svět knih.

Moba, 480 stran, 349 Kč

John Sandford:

Zlatá oběť

Nové knihy

Ukrást milióny drogovému kartelu je hodně špatný nápad... Lucas Davenport stojí proti lupiči z města Biloxi na jihu státu Mississippi a nájemným vrahům.

BB art, 296 stran, 299 Kč

Jáchym Topol:

Citlivý člověk

Nové knihy

Hrdinové románu, kočovný herec, táta s alkoholickou ženou a dvěma synky, křižují Evropou, aby se pokusili nalézt staronový domov na březích Sázavy. Cestu jim kříží postavy spřízněné i protivné, mezi mnoha dalšími ku*vička Světlana a její milý Kája z vymahačského klanu.

Radioservis, čte Petr Čtvrtníček, CD mp3, 6:23 hodin, 299 Kč

Adam Chromý:

Mimo provoz

Všechno má své datum spotřeby – o tom se přesvědčila zasloužilá televizní hlasatelka Silvie Ostrčilová, když se vedení televize usneslo uvaděčské vstupy z obrazovky zcela vymýtit. Patří do starého železa? Do muzea mezi exponáty vyhynulých druhů?

Plus, 224 strany, 249 Kč

Zuzana Pospíšilová:

Týden mezi indiány

Nové knihy

Příběh pro nejmenší o tom, jak se vlastně hraje na indiány. Víte, jak indiáni žijí, kde bydlí a co všechno umějí? Připojte se k Terezce, Vojtovi, Samíkovi a staňte se na týden indiány stejně jako oni. Bude to týden dobrodružný a pestrý jako indiánská čelenka.

Bambook, 72 strany, 189 Kč

Stephen Hillenburg:

SpongeBob č. 2: Dobrodruzi všech moří, spojte se!

Autor dal dohromady ztřeštěné příběhy se superhrdinskou tématikou. To, že hlavní hrdina žije na mořském dně a že je houbou v krátkých kalhotách, ještě neznamená, že by nemohl mít tajnou superhrdinskou identitu. V knize najdete zbrusu nové a nikdy nezfilmované příběhy!

Crew, 112 stran, 229 Kč

Může se vám hodit na službě Zboží.cz:

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám