Hlavní obsah

Zpěvák Marek Ztracený: Žiju trochu mimo realitu

Právo, Jaroslav Špulák

Zpěvák Marek Ztracený vystoupil v minulých dnech na největších českých majálesech v Hradci Králové, Praze a Brně. Představil na nich i některé písničky ze svého chystaného nového alba.

Foto: Milan Malíček, Právo

Marek Ztracený hraje na koncertech často na piano.

Článek

Kolik písniček jste z něho hrál?

Z připravovaného alba jsme už vydali písničky Léto 95 a Vlastní svět, které vyšly jako singly. Na majálesech jsme hráli i cikánskou píseň a v Brně v sobotu premiérově skladbu Minulost. Na jejím začátku mi vypadl text, což mě mrzí. Ale pár hodin předtím mi přišla zpráva, že právě Minulost si jedna síť českých rádií vybrala jako další singl z chystaného alba.

Je pro vás některá z již představených skladeb z nějakého důvodu důležitá?

Je to Vlastní svět. Když jsem ji před třemi lety složil, začaly se kolem mě dít pozitivní věci. Znamená pro mě čáru za mým ne moc povedeným životním obdobím, proto ji mám rád. Zároveň je to píseň, ve které zpívám o tom, že žiju trochu mimo realitu ve svém vlastním světě, kde je mi lépe.

Myslím si, že takových lidí je řada, a možná proto je ta píseň tak úspěšná. Mnozí lidé se v ní prostě našli.

Jak se bude vaše nové album jmenovat a kdy vyjde?

Bude se jmenovat Vlastní svět. Všiml jsem si, že většina obalů cédéček není zajímavá a brzy takříkajíc končí v propadlišti dějin. Vymysleli jsme tedy, že vyzveme fanoušky a necháme si od nich poslat dvě stě padesát vzkazů, které mohou být určeny komukoli, a zvěčníme je na obalu alba. Ty vzkazy jsou pozitivní, a tak vznikne náš vlastní svět, ve kterém se lidé mají stále rádi. A celé to vyjde v červnu.

Může se vám hodit na službě Zboží.cz:

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám