Hlavní obsah

Filmové premiéry: Psí ostrov, Gauguin, Půlnoční láska, Jak napálit banku, Human Flow a Taxi 5.

Právo, Věra Míšková

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Novinka originálního filmaře Wese Andersona je animovaný Psí ostrov. O slavném malíři vypráví film Gauguin. Půlnoční láska je výpravné romantické drama. Jak napálit banku je německá kriminální komedie. S porozuměním se na tragické osudy uprchlíků dívá dokument Human Flow. S vlastním humorem vjíždí do kin Taxi 5.

Foto: koláž Novinky.cz s použitím Profimedia.cz

Filmové premiéry

Článek

Psí ostrov

Trailer k filmu Psí ostrovVideo: CinemArt

Film se odehrává v budoucnosti, kdy údajně kvůli nebezpečné psí chřipce jsou všichni psi izolováni na ostrově sloužícím jako skládka odpadků. O šest měsíců později tam nouzově přistává miniaturní letoun. Smečka pěti hladových a divokých psů objeví v jeho troskách dvanáctiletého pilota. Je to sirotek Atari, který s pomocí svých nových přátel začne hledat svého psa Flíčka a při tom postupně odhalí ohavné spiknutí.

Psí ostrov, USA/Německo 2018, animované dobrodružství, 101 min., režie: Wes Anderson, mluví: Edward Norton, Bill Murray, Jeff Goldblum, Frances McDormandová, Akira Ito, Scarlett Johanssonová, Harvey Keitel a další.

Jak napálit banku

Trailer k filmu Jak napálit banku Video: Falcon

Boxer Chris, herec Petr a šílený marketingový specialista Max léta šetřili peníze na své životní sny, na budoucnost! Naneštěstí pro ně, bankovní manažer Schumacher úmyslně nechá jejich investiční účty padnout na nulu, aby se zbavil neurotického investičního poradce. Všichni čtyři muži proto najednou čelí nejisté budoucnosti. A tak vymyslí šílený plán…

Jak napálit banku, Německo 2016, krimikomedie, 96 min., režie: Wolfgang Petersen, hrají: Til Schweiger, Matthias Schweighöfer, Michael Herbig, Jan Josef Liefers a další

Gauguin

Trailer k filmu Gauguin Video: Film Europe

Paul Gauguin opouští Paříž a v roce 1891 se usazuje na exotickém ostrově Tahiti, aby načerpal inspiraci v divoké a neposkvrněné přírodě. Zdánlivý ráj se ale mění v místo samoty a chudoby, na němž Paul zápolí s podlomeným zdravím, odmítnutím i pochybami. Poznává zde ale také krásku Tehuru, která se stává jeho ženou i múzou.

Gaugin, Francie 2017, životopisný, 102 min., režie: Edouard Deluc, hrají: Vincent Cassel, Ian McCamy, Malik Zidi, Marc Barbé a další.

Půlnoční láska

Trailer k filmu Půlnoční láskaVideo: Vertical Ent.

Sedmnáctiletá Katie je plná životního optimismu, ale od dětství se musí úzkostlivě vyhýbat slunečnímu světlu, protože trpí vzácným onemocněním, při kterém je pro ni světlo smrtelné. Během dne je nucena setrvávat doma, až po setmění se její svět otevírá. Když potká Charlieho, kterého již celé roky tajně obdivuje, své onemocnění před ním skrývá.

Půlnoční láska, USA 2018, romantický, 91 min., režie: Scott Speer, hrají: Bella Thorne, Patrick Schwarzenegger, Rob Riggle, Paul McGillion a další.

Human Flow

Trailer k filmu Human Flow Video: Bontonfilm CZ

Milióny lidí na naší planetě mají extrémně silný důvod opustit svůj domov a vydat se na cestu. Sucho, hlad, vybombardovaný dům, zmasakrovaní sousedé, umučený manžel, každodenní střelba, intenzivní strach o svůj život, bolestný strach o život svých dětí. Milióny lidí nemají jinou možnost než zemřít anebo se zapojit do toho, čemu v klidech našich bezpečných domovů říkáme migrační krize.

Human Flow, USA/Německo 2017, dokument, 140 min., režie: Aj Wej Wej

Taxi 5

Trailer k filmu Taxi 5 Video: Bioscop

Pařížský superpolda Sylvain Marot je převelen do Marseille. Bývalý komisař Gilbert, nyní primátor, ho pověří speciálním úkolem. Má dopadnout gang italských lupičů, kteří v nadupaných Ferrari vykrádají jedno klenotnictví za druhým. Jenže s chabě vybaveným vozovým parkem francouzské policie to půjde splnit velmi těžko.

Taxi 5, Francie 2018, akční komedie, 103 min., režie: Franck Gastambide, hrají: Franck Gastambide, Malik Bentalha, Bernard Farcy, Sabrina Ouazani a další

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám