Hlavní obsah

Nové knihy: Jerofejev, Dempf, Sigurdardóttirová, Vondruška a Hahnová

Právo, František Cinger

Bohatá nabídka přináší především dobrodružné příběhy z minulosti i dneška, povídky o ruské duši, úvahy o českém národu. A samozřejmě komiks i audioknihu.

Foto: David Ryneš, Novinky

Nové knihy

Článek

Viktor Jerofejev:

Encyklopedie ruské duše

Nové knihy

Kniha, skutečně uspořádaná do kapitol s názvy vzdáleně evokujícími představu encyklopedických hesel, je pro tradičního ruského vlastence snůškou hanopisných urážek a často až obscenit. Přesto pomáhá pochopit podobu i hloubku ruské duše.

Academia, přeložil a doslov napsal Libor Dvořák, 220 stran, 325 Kč

Peter Dempf:

Tajemství Hieronyma Bosche

Nové knihy

Když byl v madridském Pradu restaurován triptych Zahrada pozemských rozkoší, objevil restaurátor Michael Keie v hlubších vrstvách barvy záhadné znaky. Symboly zavedou čtenáře do města, kde Svatá inkvizice v Boschově době pořádala hony na všechny domnělé kacíře.

Moba, přeložila Libuše Lacinová, 440 stran, 349 Kč, e-kniha 199 Kč

Kelly Durham:

Volá Berlín

Nové knihy

Německo 1938. Evropa balancuje na pokraji války. Chytrá, ale naivní Maggie studuje v Heidelbergu, kde potká nového přítele, s nímž následně odchází do Berlína. Zanedlouho se stane pravou rukou anglického komentátora a upoutá pozornost ministra Josepha Goebbelse.

Metafora, přeložila Magda Cindričová, 408 stran, 379 Kč

James Rollins:

Poslední orákulum

Nové knihy

Sigma Force musí bojovat proti skupině šílených vědců, kteří zahájili bioinženýrský projekt schopný vyhladit celé lidstvo. Bude minulost stačit k záchraně budoucnosti?

BB art, přeložil Zdík Dušek, 392 strany, 349 Kč

Yrsa Sigurdardóttirová:

Černá díra

Nové knihy

Dvanáct let po znásilnění a vraždě mladé dívky v Hafnarfjörduru je v Reykjavíku objeveno pouzdro s poselstvím pro budoucí generace. Mezi dopisy se nachází i nepodepsaný vzkaz udávající iniciály lidí, kteří se mají stát obětí.

Metafora, přeložil Ondřej Duha, 352 strany, 399 Kč

Vlastimil Vondruška:

Strážce boleslavského mysteria

Nové knihy

Zdálo se, že jde o loupežné přepadení. Vše však tají podivné tajemství, jehož kořeny sahají až k počátkům přemyslovského rodu. A tak je Oldřich z Chlumu i se svým panošem Otou vtažen do děsivého víru násilí, pronásledování a vražd. Nakonec se jim podaří klubko rozplést.

Radioservis, CD mop3, čte Jan Hyhlík, 12:11 hodin, 349 Kč

Eva Hahnová:

Češi o Češích

Nové knihy

Kniha se zaměřuje na obrazy českého národa, obrození a osobnosti jako Palacký, Pekař, či Beneš. Vyvrací spekulace o jakémsi speciálním charakteru českého národa a otevírá cestu k pochopení, že Češi jsou obyčejným národem s rozmanitými tradicemi.

Academia, 268 stran, 350 Kč

Bandi:

Žaloba: Zakázané příběhy propašované ze Severní Koreje

Nové knihy

Kim Ir-sen a po něm Kim Čong-il vládli lidu Severní Koreje pevnou rukou. Povídky severokorejského autora známého pod přezdívkou Bandi, které vznikaly v letech 1989 až 1995 a byly následně propašovány za hranice, strhávají masku radosti a úspěchů.

Plus, přeložil David Petrů, 264 strany, 299 Kč

Brian Buccellato, Francis Manapul:

Batman Detective Comics 6: Ikarus

Nové knihy

Na zápraží sídla Waynových se objeví zavražděná žena. Jde o obchodní partnerku Bruce Wayna, a ten se stává předmětem zájmu policejního vyšetřování. Vydává se tedy pátrat i sám jako Batman. Vše se točí kolem nové drogy zvané ikarus, která zaplavuje gothamské ulice...

BB art, 176 stran, 499 Kč

Může se vám hodit na službě Zboží.cz:

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám