Hlavní obsah

RECENZE: Ostrůvky upřímnosti a vtipu v tůňce nechutností

Novinky, Stanislav Dvořák

Pokud se film jmenuje Kazišuci, nikdo asi nečeká Vergilia v originále, a tak není divu, že na něj opravdu nedojde. Na druhé straně komedie nespadá ani do kategorie ryzích prasečin. Zatím nepříliš dobrá režisérka Kay Cannonová osciluje mezi tím, co by asi chtěla točit, a tím, co reálně dokáže (nebo jí studio dovolí).

Foto: Cinemart

Maturantky hodlají mít sex a nikdo jim v tom nezabrání.

Článek

Ve filmu napsaném podle otřepaného modelu se trojice puberťaček snaží dosáhnout sexuální zkušenosti a nutno dodat, že se jim kdovíjak nedaří. Neustále mají za zadkem šílené rodiče, jejichž jednání plně zapadá do žánru crazy komedií. Nebylo by fér vyčítat scénáři nerealistické nápady, má to být hlavně přímočará legrace a v některých místech se i daří.

Zatímco děti jedou na maturitní mejdan, nezdravě fixovaná matka (Leslie Mannová) a další rodiče (John Cena, Ike Barinholtz) jim prošmejdí notebook a zjistí, že jejich neviňátka už nejsou tak nevinná. V pošetilé touze zabránit jim dospět hysteričtí rodičové vyrazí ven a stopují dívky až do hotelu. Pedagogicky a nepravděpodobně působí, když jedna ze tří protagonistek vyrukuje s tím, že je lesba, což všichni (i rodiče) okamžitě chápou a společně si popláčou.

Foto: Cinemart

Rodiče jsou hrozní, nedopřejí vám žádnou radost.

Úplně zbytečně se do děje motají nechutnosti fekálně-vomitálního charakteru, přitom příběh mohl bavit i bez toho, díky praštěnosti rodičů je komických situací dost.

Alespoň že Mannová, Cena a Barinholtz jako komici fungují skutečně dobře, strhávají na sebe pozornost, a maturantky se tak stávají spíš vedlejšími postavami. Jinak jde o další neoriginální, ale neškodnou americkou komedii, která bude do týdne zapomenuta.

Celkové hodnocení: 65 %

Reklama

Výběr článků

Načítám