Hlavní obsah

Zemřel herec Verne Troyer. Bylo mu 49 let

• Aktualizováno
Novinky, mif

Ve věku 49 let zemřel herec Verne Troyer. V noci ze soboty na neděli to bez dalších podrobnostní oznámila jeho rodina. Troyer, který měřil pouhých 81 centimetrů, si zahrál v řadě známých filmů. Upozornil na to list The Guardian.

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

BEZ KOMENTÁŘE: Verne na 62. filmovém festivalu v Cannes v roce 2009Video: Reuters

 
Článek

Co přesně bylo příčinou úmrtí, rodina nesdělila. Herec nicméně již delší dobu trpěl depresemi, které řešil alkoholem. Kvůli tomu byl dokonce počátkem dubna hospitalizován v nemocnici.

Rodina požádala fanoušky a média, aby jí dali čas se s touto ztrátou vyrovnat. „S neuvěřitelně těžkými srdci vám musíme oznámit, že Verne zemřel,“ uvedla podle listu The Guardian rodina v oficiálním prohlášení.

Foto: Profimedia.cz

Verne jako Mini-Me v jednom z dílů série Austin Powers

Foto: Profimedia.cz

V jednom z dílů o Harry Potterovi se Verne změnil k nepoznání.

„Verne byl velmi pečlivý člověk. Chtěl každého rozesmát a sám se neustále smál. Verne se snažil udělat svět lepším místem,“ uvedla rodina.

Herec malého vzrůstu si i navzdory svému hendikepu a depresím dokázal ve světě televizních obrazovek udělat poměrně velké jméno. Proslavil se především jako Mini-Me v komediální sérii špionážních filmů Austin Powers.

Zahrál si ale například také v Mužích v černém či v Harry Potterovi. Na kontě měl Verne, který se mimochodem narodil 1. ledna roku 1969, desítky nejrůznějších filmů. Zahrál si také v řadě televizních seriálů, například v Mladém Herculesovi, Všeumělovi či v Bostonské střední.

Foto: ČTK/AP

Verne Troyer zemřel v sobotu ve věku 49 let.

Foto: Matt Dunham, ČTK/AP

Verne Troyer na snímku z roku 2009.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám