Hlavní obsah

Hudební soutěž Skutečná liga startuje čtrnáctý ročník

Právo, jaš

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Začal již 14. ročník vyhledávací hudební soutěže Skutečná liga. Je určená neprofesionálním kapelám všech hudebních žánrů. Loni ji vyhrála skupina Seventh Passion.

Foto: archív soutěže Skutečná liga

Takhle se ve Skutečné lize soutěží.

Článek

Zájemci se do letošního ročníku soutěže mohou registrovat na stejnojmenných internetových stránkách do 15. července. V rámci přihlášky si každá kapela rovnou vybere i termín, kdy chce koncertovat před odbornou porotou. Všechna vystoupení se budou odehrávat na pódiu v KD Mlejn v Praze.

Za celou dobu soutěží prošlo již více než 3700 amatérských kapel. Finalisté jednotlivých ročníků se každoročně objevují nejen na pódiích v celé České republice a na Slovensku, ale třeba i na polském festivalu Przystanek Woodstock, který se řadí mezi největší hudební akce v Evropě.

V loňském roce se do finále probojovaly kapely Gingerhead, Iggy Mayerov, Seventh Passion a Sematam. Odbornou porotu nejvíce zaujala kapela Seventh Passion, která si prvenství vybojovala svým energickým setem.

Reklama

Výběr článků

Načítám