Hlavní obsah

GLOSA: Emma to po Oscarech schytala. Bílá feministka si neváží menšin

Novinky, Stanislav Dvořák

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Slavná herečka Emma Stoneová si jistě myslela, že bude na Oscarech pochválena za téměř povinnou narážku na převahu mužů mezi nominovanými režiséry. Pár pozitivních ohlasů sice bylo, ale internetové komentáře jí to „nandaly“. Zapomněla totiž na dvě pravidla Hollywoodu. Kritizovat můžete pouze bílé muže a všechno, co řeknete na Oscarech, bude použito proti vám.

Foto: Carlo Allegri, Reuters

Herečka se na Oscarech pustila do aktivismu, ale vděku se moc nedočkala.

Článek

Řečnění na Oscarech se dnes podobá tanci mezi psími hovínky v městském parku. V současné hysterické atmosféře prakticky nelze říct větu, která by někoho neurazila.

”Čtyři muži a Greta Gerwigová letos natočili majstrštyky,“ řekla Emma. Jenže ti muži byli například mexický imigrant Guillermo del Toro a Afroameričan Jordan Peele. Hlasití obránci menšin to považují za to nejlepší, co se mohlo stát.

Když je na Oscarech málo žen, začnou křičet feministky. Když nominují víc žen, ozvou se Latinoameričané. Když je nominují, je zase málo Afroameričanů. A když jsou tam všichni, přijde další studená sprcha: Kde jsou Asiati?

Místo pochvaly si hvězda vysloužila reakce jako “Bílý feminismus je, když Emma Stoneová řekne ”čtyři muži a Greta Gerwigová„, jako kdyby nominace Jordana Peela a Guillerma Del Tora nebyly důležité“ nebo „...říkat čtyři muži a Greta Gerwigová bylo hloupé, protože to úplně ignoruje, že byli nominováni zástupci menšin“.

Foto: H.C.E.

Emma Stoneová

Žena vystupující jako April se do nešťastné herečky pustila opravdu z gruntu. Začala jí na Twitteru vyčítat i to, že jednou hrála postavu částečně asijského původu. Jeden by řekl, že podstatou hereckého řemesla je předstírat, že jsem někdo jiný, ale to už dnes asi neplatí.

Na vrchol hitparády Emminých zločinů pak April umístila skutečnou perlu - herečka natočila film s Woodym Allenem!

Reklama

Výběr článků

Načítám