Hlavní obsah

Nové knihy: Švankmajer, Tučková, Minier a Mastermanová

Právo, František Cinger

Neznámá podoba klasika Jana Nerudy. Portrét filmaře Jana Švankmajera. Další detektivka Bernarda Miniera. Příběh Vítězslavy Kaprálové. A samozřejmě komiks i audio.

Foto: David Ryneš, Novinky

Nové knihy

Článek

Otomar Dvořák:

Srdce v kleci: Román o něžném rváči Janu Nerudovi

Nové knihy

Mladý rebel, znalec pivnic a vináren, cynický ironik, vášnivý tanečník, svůdce žen a prokletý básník. Často se pohyboval po tenké hraně mezi životem a smrtí, aby konečně našel svou cestu, která nejen obrazně, ale naprosto reálně mířila ke hvězdám.

Fortuna Libri, 528 stran, 349 Kč

Bruno Solařík, editor:

Jan Švankmajer

Nové knihy

Výpravná publikace mapuje tvůrčí principy celosvětově uznávaného umělce. Autor, který se spolu s režisérem účastní aktivit skupiny surrealistů, představuje prostřednictvím jeho názorů a výtvorů celistvé svědectví o výjimečném díle této legendy české kinematografie.

CPress, 304 strany, 990Kč

Kateřina Tučková:

Vitka

Nové knihy

Příběh o závratném vzestupu Vítězslavy Kaprálové. Její život byl fascinující směsicí výjimečného nadání, píle a neústupnosti, ale také svobodomyslnosti. Zemřela v pouhých pětadvaceti letech, válkou odříznutá od domova v jihofrancouzském Montpellieru.

Host, 176 stran, 249 Kč

Bernard Minier:

Noc

Nové knihy

Volné pokračování oblíbené série o toulouském kriminalistovi Martinu Servazovi. Vyfotil ho sériový vrah Julian Hirtmann. Pro Martina i kolegyni Kirsten Nigaardovou začíná děsivá výprava za ještě děsivějším nepřítelem.

XYZ, přeložil Jiří Žák, 536 stran, 309 Kč

Camille Aubray:

Vařila jsem pro Picassa

Nové knihy

Román o umění, lásce a jídle v čarovné Provenci. Jaro 1936. V přímořském městečku Juan-les-Pins sedmnáctiletá Ondine, matčina pravá ruka, pracuje ve vyhlášené rodinné restauraci Café Paradis. Příjemným vytržením je pro ni nový zákazník z Paříže, slavný Pablo Picasso.

Metafora, přeložila Hana Sichingerová, 416 stran, 399 Kč, e-kniha 279 Kč

Henrik Ibsen:

Peer Gynt

Nové knihy

Ibsen reagoval na Goethovu variaci faustovského příběhu, ale posunuje v Gyntovi tento archetyp do doby modernity, kde člověk dokáže pomocí techniky uskutečnit to, o čem Faust jen planě snil: proměnit svět, Boží výtvor, ke svému užitku... Rozhlasová inscenace z r. 1958.

Radioservis, 1:42 hodin, mp3, 99 Kč

Becky Mastermanová:

Sůl do rány

Nové knihy

Brigid Quinnová, bývalá agentka FBI, svou rodinu na Floridě moc nenavštěvuje. Její někdejší parťačka Laura Colemanová, jíž zachránila život a která zase zachránila život Brigid, tam žije. Když jí zavolá kvůli případu, jenž se nevyvíjí dobře, Brigid neváhá nastoupit do letadla.

Moba, přeložil Roman Tilcer, 329 Kč, e-kniha 199 Kč

Jeff Lemire, Emi Lenoxová:

Plutona

Nové knihy

Poeticky temný příběh ve stylu Stephena Kinga či Stranger Things. Pět dětí objeví v lese tělo legendární superhrdinky Plutony. Tenhle objev je vyšle na temnou cestu, která hrozí, že zničí jak jejich přátelství, tak jejich životy. Jedna z nejlepších komiksových knih roku 2016.

Crew, 152 stran, 399 Kč

Může se vám hodit na službě Zboží.cz:

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám