Hlavní obsah

Mirek Kemel představuje klip k písni Ryby, raci ze stejnojmenného chystaného alba

Právo, jaš, kul

Písničkář a kreslíř Mirek Kemel připravuje novou desku s názvem Ryby, raci. Vyjde 2. března, téměř čtyři roky po předešlém počinu Nic víc, a Kemel je na ní autorem všech skladeb. V premiéře na Novinkách.cz nyní představuje videoklip a stejnojmennou skladbu Ryby, raci.

Nový klip Mirka KemelaVideo: Indies

 
Článek

Přiznává, že tato skladba je pro celé album důležitá. „Písnička Ryby, raci je o překonání vztahové krize, kterou dříve či později prochází každý vztah. Je to osobní zpověď o důležitém období mého života. Proto jsem ji vybral jako titulní písničku pro album i klip,“ říká. O scénář klipu a režii se postaral Jakub Cermague, kameru měl na starosti Jiří Zerzáň.

Písně z nové desky se věnují vážným tématům a vztahům. Přesto bude album v něčem výrazně jiné. Oproti předchozím nahrávkám disponuje nejpropracovanějším aranžmá. Kemel potvrzuje, že se nahrávce takto cíleně věnovali.

„U prvního alba Krajem šel anděl jsme chtěli, aby znělo tak, jak to hrajeme s kapelou na koncertech. Druhé Nic víc jsme natočili s minimální aranží, v syrové podobě, aby znělo téměř tak, jak to hraju na koncertech sám, nebo s Vladimírem Javorským, který desku aranžoval. Třetí kolekci Ryby, raci jsme naopak natočili s bohatou aranží, s více nástroji, smyčci, dechy, sborem. Ilustruje posun kapely k elektrické kytaře, plným bicím, kontrabasu. Je zvukově úplně jiné než dvě předcházející desky. Přesto mohu každou z písniček hrát i sólově na svých koncertech,“ vysvětluje Kemel.

Album vyjde 2. března, jeho křest proběhne 20. března v Malostranské besedě v Praze.

Může se vám hodit na službě Zboží.cz:

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám