Hlavní obsah

Teorie velkého třesku upadá, lidé sledují Mladého Sheldona

Novinky, Stanislav Dvořák

Dekádu vládl americké televizi sitkom Teorie velkého třesku. Poslední dobou ale sledovanost pomalu padá, a ne bezdůvodně. Seriál už není tím, čím býval, a také se objevila svěží konkurence.

Foto: CBS

Jim Parsons a Kaley Cuocová v Teorii velkého třesku

Článek

Scénáře a dialogy se v „Big Bangu“ zhoršily, začaly nudit. Na začátku jsme sledovali partu ujetých studentů, kteří nedokázali žít mezi běžnými lidmi, hádali se o komiksech a vědě a nebyli schopni navazovat partnerské vztahy.

Sheldon hledal nesmyslné skulinky ve smlouvě spolubydlících, všechny šťavnatě urážel a vymýšlel si absurdní obvinění. Stydlivý Leonard dostával astmatické záchvaty, když prostoduchá blondýna Penny jen prošla za zdí po chodbě, a Rajesh před ní dokonce ani nemohl mluvit. A Wolowitz? Geniálně úchylná postava, nebál se jít do extrému.

Jenže oblíbené postavy překročily pětatřicítku, začaly se ženit, přizpůsobovat životu průměrných Američanů, a dokonce i Sheldon vyměkl, není zdaleka tak jízlivý, zlý a psychopatický jako na začátku. To seriál nakonec zabije. Nikdo se nechce dívat na nasládlé „Přátele 2“ s miminky a roztomilými příhodami.

„Big Bangu“ navíc vyrostla konkurence – Mladý Sheldon. Seriál zachycující dětství Sheldona Coopera má v Americe lepší recenze než poslední díly mateřského seriálu. Ten se sice neruší – určitě poběží ještě pár sezón, protože televizi stále dost vydělá – staří fanoušci ale pomalu odcházejí.

Reklama

Výběr článků

Načítám