Hlavní obsah

Punkoví veteráni Vibrators přijedou s novým albem

Novinky, Alex Švamberk

Po dvou letech se do Prahy vrací legendární anglická punkové skupina The Vibrators. Na koncertě na Strahově zazní kromě starých hitů Baby Baby, Automatic Lover a Disco In Moscow i nové skladby, protože loni skupina vydala album Past, Present And Into The Future. V Londýně z něj letos zahrála písně Loose Change a Strangers Never. Na otázky Novinek odpovídal bubeník Eddie Edwards, který stál u rodu skupiny v roce 1976.

Foto: Alex Švamberk, Novinky

Eddie z Vibrators

Článek

Loni vám vyšlo album, na kterém jsou samé nové písně. Jak vás napadlo nahrát jeho část ve starém obsazení s kytaristou Knoxem a část v novém?

Původní inspirací bylo 40. výročí (existence kapely) a (snaha) udělat k němu něco odlišného. Mluvil jsem o tom s Knoxem a (bývalým basistou a zvukařem) Patem Collierem, a pak se všemi kluky a byl tu zájem o něco, co vypadalo jako zábavný nápad. Nevím, jestli někdo udělal takové album předtím.

Jak jste je natáčeli?

Natočili jsme album ve studiích Perry Vale s Patem Collierem během osmi dnů na přelomu července a srpna 2016. Několik dnů jsme pracovali ve starém obsazení a několik v novém. Nakonec jsme to při playbacích a míchání spojili. Nějakou dobu předtím začala kampaň na The Pledge a album vyšlo v únoru 2017. Kromě downloadu jsme je udělali i na CD a vinylu, protože jsme chtěli, aby lidi měli něco trvalého, neboť to chtějí a taky to vytváří reálné peníze.

Foto: Alex Švamberk, Novinky

Eddie z Vibrators

Objevily se fámy, že toto turné bude poslední.

Jsme nasmlouvaní na turné na celý tento rok, ale samozřejmě nemohu pokračovat věčně, takže to jednou skončí.

Má punk ještě nějaký smysl?

Jasně, že má punk pořád význam. Bude ho mít tak dlouho, dokud (v něm) vyjadřuješ sám sebe a děláš to po svém, Může to pokračovat dlouho, ale nastala doba, aby štafetový kolík převzala nová generace a přišla s vlastním vyjádřením a hudbou.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám