Hlavní obsah

Bratři Appiceové se potkali u Kolína

Právo, Jan Šída

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Na jediném koncertě v rámci turné The Mob Rules se u nás představil v neděli večer jeden z nejzásadnějších rockových hráčů na bicí, Vinny Appice se svou kapelou. Kromě něj se v kolínském Městském společenském domě dostaly na pódium i kapely Motorband a The Agony.

Foto: Jan Šída, Právo

Vinny Appice hrál na bicí opravdu nekompromisně.

Článek

Dívčí kvartet The Agony předvedl velmi slušný výkon. Jeho hutný heavy metal postavený na dvoukytarovém zápřahu a výrazném vokálu Nikoly Kandoussi v žádném případě nenudil. Lidé si jeho hudbu užívali, a i když měla kapela na playlistu jen devět položek, svůj čas využila beze zbytku.

Motorband dal publiku v plen hutný mix tvrdého rocku a metalu v klasické podobě. Vystoupení bylo postaveno na výrazné kytarové hře zkušeného Libora Matějčíka a rtuťovitém zpěvákovi Luďku Struhařovi. 

Američan Vinny Appice nastoupil na pódium s krátkým slovním projevem a díky němu si získal lidi v sále okamžitě na svou stranu. Pak zasedl za bicí soupravu a začal vyučovat lekce klasického rocku.

Skladby Paranoid, War Pigs nebo Heaven and Hell patří do zlatého fondu a zpěvák Piero Leporale si toho byl vědom. Nekopíroval své proslulejší kolegy za mikrofonem, kteří jim propůjčili svůj hlas v originální verzi, ale snažil se dát vokálnímu projevu vlastní názor. Díky tomu nezněla kapela jako zábavový cover band, ale fungovala coby samostatná jednotka.

Na konci setu si sedl za druhé bicí i Vinnyho bratr Carmine a první jejich společnou skladbou byla Monster and Heroes. K ní přidali ještě několik dalších i bubenickou exhibici plnou cirkusových ekvilibristik. Dovedli tak celý večer do profesionální koncovky.

Reklama

Výběr článků

Načítám