Hlavní obsah

Podle Bona je současná hudba dívčí

Právo, jaš

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Bono Vox, zpěvák irské skupiny U2, řekl, že v dnešní hudbě chybí rokenrol. „Myslím si, že současná muzika je velmi dívčí,“ uvedl před pár dny v rozhovoru pro americký hudební časopis Rolling Stone.

Foto: Foto autor| Foto ČTK/AP

Bono Vox stojí v čele skupiny U2.

Článek

Dodal, že je na tom i něco dobrého, nicméně fakt, že hip-hop je v současnosti jediným prostorem pro vyjádření mladého mužského hněvu, nevnímá nijak pozitivně.

Elijah, jeden z jeho synů, prý věří, že rocková revoluce je již za dveřmi, uvedl zpěvák, který se rovněž domnívá, že se rock vrátí. „Jako šestnáctiletý jsem v sobě skrýval mnoho hněvu. Na něco takového si musíte najít prostor,“ sdělil. „Vždyť o čem je rokenrol? Přece o hněvu, ten je jeho základem. Skupiny jako The Who a Pearl Jam v sobě mají jistou zuřivost, a proto jsou tak skvělé.“

Bono v rozhovoru rovněž potvrdil, že v minulosti při nahrávání alba téměř přišel o život, dále však toto téma nechtěl rozvádět. Vysvětlil, že mnoho lidí přežilo podobné situace, ať už psychického, nebo fyzického rázu.

Zaplnit prázdnotu

„V mém případě to bylo fyzické, ušetřil jsem si však všechno to drama kolem. Pokud o tom budu někdy mluvit, chtěl bych tím lidem pomoci zaplnit prázdnotu, která v nich po takovém zážitku zůstala,“ vysvětlil.

„Mnozí si prošli daleko horšími životními situacemi. I to je jeden z důvodů, proč o tom nechci mluvit. Bylo by to neuctivé vůči těm, kteří neměli tolik štěstí jako já nebo nemohli dostat zdravotní péči,“ dodal.

Reklama

Výběr článků

Načítám