Hlavní obsah

Gwen Stefani a Sia vydaly originální vánoční alba

Právo, Jaroslav Špulák

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Dvě výrazné světové zpěvačky, Gwen Stefani a Sia, vydaly v minulých týdnech svá vánoční alba. Zařadily se tak mezi umělce, kteří tradičním svátkům věnovali i své písně a v rámci vlastní kariéry pozornost.

Foto: ČTK

Gwen Stefani některé sváteční písně napsala.

Článek

Album americké zpěvačky Gwen Stefani vyšlo již v říjnu a bylo jedním z prvních, které se na letošním trhu objevily. Kolekce dostala název You Make It Feel Like Christmas a vyjma klasických vánočních melodií Silent Night, White Christmas či Jingle Bells nese i šest originálních písní, na jejichž tvorbě se podílela sama zpěvačka ve spolupráci s autory a producenty Justinem Tranterem a Busbeem.

Foto: Universal Music

Obal alba Gwen Stefani.

Součástí alba, které přináší písničky v odlehčené popové úpravě, přitom nezapomíná na noblesní prvky symfonických a orchestrálních ploch, je rovněž duet You Make It Feel Like Christmas s americkým countryovým zpěvákem Blakem Sheltonem.

Za pozornost stojí i zpěvaččina verze skladby Last Christmas, jedné z nejslavnějších, které napsal její již nežijící britský kolega George Michael.

V listopadu vydala sváteční desku i australská zpěvačka Sia. Připravila sérii deseti vlastních písní, jejichž tématem jsou právě Vánoce. Na nahrávkách s ní spolupracoval producent Greg Kurstin.

Foto: Atlantic Recording

Obal vánoční alba zpěvačky Sii.

Sia nahrála vánoční skladby po svém. Zatímco mnohá jiná vánoční alba jsou jako nová dekorace na starém stromku, Everyday is Christmas, jak se novinka zpěvačky jmenuje, je milým vánočním překvapením. Byť je ze skladeb patrná popová pohoda, mimoděk z ní zaznívají i sentimentální plochy, které právě onu vánoční dobu evokují.

Obě alba jsou dobrou alternativou k obvyklým vánočním nahrávkám, které znějí v domácnostech v dobách svátků.

Může se vám hodit na službě Zboží.cz:

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám