Hlavní obsah

Tlumočník s Jiřím Menzelem nabízí první ukázku

Novinky, Stanislav Dvořák

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Ve filmu Tlumočník režiséra Martina Šulíka si hlavní role zahráli Jiří Menzel a Peter Simonischek, známý z německého filmového hitu Toni Erdmann. Nyní nabízí první ukázku.

Trailer k filmu TlumočníkVideo: Bioscop

 
Článek

Hrdiny roadmovie jsou dva staří páni, kteří cestují napříč Slovenskem, aby poznali pravdu o vlastní minulosti. Dostávají se do bizarních situací, potkávají rozmanité lidi a postupně si skládají mozaikovitý obraz světa, který se navenek mění, ale v hloubce ukrývá nevyřešené konflikty. Díky poznání života toho druhého začínají chápat vlastní činy a přehodnocují i svou identitu.

Jiří Menzel hraje asketického Aliho, zatímco rakouský herec Peter Simonischek, známý z hitu Toni Erdmann, ztvárnil milovníka života, alkoholu a žen.

Foto: In Film

Jiří Menzel (vlevo) a Peter Simonischek spolu hrají ve filmu Tlumočník.

„Já si sám od sebe práci nehledám, protože jsem líný,“ přiznal s úsměvem Jiří Menzel při natáčení filmu. „A jsem i zhýčkaný, protože od svého prvního filmu jsem dělal jenom práci, kterou mi někdo nabídl. Zpočátku jsem byl tak mile nemile překvapený, protože v Tlumočníkovi to byla opravdu velká role. Ale jakmile jsem si přečetl scénář, tak jsem byl moc rád, že to na mne takhle spadlo.“

„Když jsem působil ve švýcarském Bernu, Jiří režíroval v Bazileji hru Mandragora od Machiavelliho, která se stala legendární. Je to opravdu velký režisér, Oscara koneckonců nedostane jen tak  někdo. Je to výjimečný člověk, velmi milý a ironický. Máme se vzájemně rádi a vážíme si jeden druhého,“ řekl o spolupráci s Jiřím Menzelem jeho herecký partner Peter Simonischek.

Snímek má premiéru 27. února v pražské Lucerně, do běžné distribuce jde 15. března 2018.

Reklama

Výběr článků

Načítám