Hlavní obsah

Peter Aristone uctil Chestera Benningtona, Post-It se vrátili

Právo, Jaroslav Špulák

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

V pátek večer se v Praze odehrály dva zajímavé koncerty. Slovenský zpěvák Peter Aristone vystoupil v rámci svého klubového turné v Café v lese a skupina Post-It se v Paláci Akropolis po pěti letech vrátila na hudební scénu.

Foto: Ondřej Pýcha

Peter Aristone vystoupil v Café v lese.

Článek

Peter Aristone má za sebou koncerty před Chinaski nebo Lucií, turné po Spojených státech i nahrávání minialba s významnými světovými producenty Gregem Haverem a Sachou Skarbekem. K novému EP Happiest Accidents odehrál se svou doprovodnou skupinou i pražský koncert.

Ukázalo se na něm, že mu více sedí klubové prostředí než velké sály. Jeho tvorba se tam neztratila v prostoru a klubu Café v lese nechal dokonale vyniknout zpěvákův pozoruhodný hlasový fond a aranžérské detaily skladeb. Velmi dobře mu také v kapele sekundoval zvuk violoncella, na který hrála Iris Morisáková.

Poutavým okamžikem koncertu byla pocta Petera Aristonea letos v červenci zesnulému zpěvákovi skupiny Linkin Park Chesteru Benningtonovi. Zazpíval pouze za doprovodu klávesisty Alberta Romanuttiho skladbu Crawling, právě z repertoáru Linkin Park, a učinil tak pokorně, citlivě a hlasově přesvědčivě.

Post-It je pražská kapela, která se na hudební scénu vrátila po pěti letech. Do Paláce Akropolis ji přišlo přivítat tolik diváků, že byl zaplněný. Na začátku koncertu prostřednictvím krátkého filmu připomněla svou minulost i motivy návratu, a potom už následoval comebackový koncert.

Při něm čtyřčlenná formace zahrála písně ze svých tří alb a dala divákům mnoho důvodů zpívat si je s ní. Prezentovala je s chutí a entuziasmem, který měl velmi blízko tomu, jež ji provázel v minulých letech. Na příští rok chystá další koncerty.

Reklama

Výběr článků

Načítám