Hlavní obsah

V Los Angeles měl premiéru osmý díl ságy Star Wars

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Aktualizováno

Příchodem stormtrooperů, elitních jednotek, robotů a hlavních protagonistů na červený koberec začala v sobotu v Los Angeles světová premiéra osmého dílu hvězdné ságy Star Wars, nyní s podtitulem Poslední z Jediů.

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

Premiéra osmého dílu Star WarsVideo: Reuters

 
Článek

O obsahu snímku je známo jen velmi málo, což mezi fanoušky vyvolává četné spekulace. Film zatím podle agentury AP viděla jen malá skupina VIP diváků. „Nechám vás, abyste to zjistil sám,” řekl jednomu z novinářů pídícímu se po ději herec Anthony Daniels, který hraje robota humanoidního vzhledu C-3PO.

Foto: Danny Moloshok, Reuters

Premiéra osmého dílu hvězdné ságy Star Wars

Foto: Danny Moloshok, Reuters

Premiéra osmého dílu hvězdné ságy Star Wars. Robot C-3PO

Díky ukázkám je ale jisté, že ani tentokrát návštěvníci kin nebudou ochuzeni o vesmírné střety, pozemní bitvy mechanizovaných armád a souboje se světelnými meči. Nový film, který je v pořadí osmým, je se stopáží 152 minut vůbec nejdelším z celé hvězdné série.

Foto: Jordan Strauss, ČTK/AP

Premiéra osmého dílu hvězdné ságy Star Wars

V novém snímku se vrací jedna z postav Luke Skywalker (Mark Hamill), který se v předchozím díle z roku 2015 objevil jen krátce, a také princezna Leia v podání již zesnulé herečky Carrie Fisherové. Objeví se v něm podle AP i několik nových postav, jako například malá chlupatá stvoření podobná ptákům, která obývají ostrov, kam se Skywalker uchýlil.

Do českých kin vstupuje film 14. prosince.

Může se vám hodit na službě Zboží.cz:

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám