Hlavní obsah

Filmové premiéry: Sbohem, děcáku, Hráči se smrtí, Táta je doma 2 a Tady je doma

Právo, Věra Míšková

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Mladé lidi, kteří opouštějí dětský domov, sledovala Hana Ludvíková Muchová ve filmu Sbohem, děcáku. Sedmadvacet let po premiéře filmu Hráči se smrtí přichází do kin jeho nová verze. Do kin jde i pokračování úspěšné komedie Táta je doma. Vztah mezi dvěma lidmi zkoumá film Tady je doma.

Foto: koláž Novinky.cz s použitím Profimedia.cz

Filmové premiéry

Článek

Sbohem, děcáku

Upoutávka na film Sbohem děcáku Video: Artcam

Dokumentární film sleduje časosběrnou metodou příběhy tří dětí, které opustily “děcák” a staví se na vlastní nohy. Tvůrci sledovali jejich cestu více jak čtyři roky. Měli stejnou startovní čáru, ale jejich cesty nabraly strmý a odlišný směr.

Sbohem, děcáku, ČR 2017, dokument, 92 min., režie: Hana Ludvíková Muchová

Hráči se smrtí

Upoutávka na film Hráči se smrtíVideo: Falcon

Pětice studentů medicíny, posedlých tajemstvím smrti a toho, co se po ní děje, se pouští do odvážného a nebezpečného experimentu: na krátkou dobu si zastaví srdce a ocitnou se ve stavu klinické smrti, který jim umožní poznat posmrtný život.

Hráči se smrtí, USA 2017, sci-fi thriller, 103 min., režie: Niels Arden Oplev, hrají: Ellen Page, Diego Luna, Nina Dobrevová, James Norton a další.

Táta je doma 2

Upoutávka na film Táta je doma 2Video: CinemArt

Dusty a Brad, jeden vlastní a druhý nevlastní otec, jsou teď kámoši, a dokonce se rozhodnou, že letošní Vánoce stráví všichni pohromadě jako jedna velká šťastná rodina, i s oběma manželkami a všemi svými i vyženěnými potomky. Plán dostane zásadní trhliny ve chvíli, kdy se na svátky pozvou jejich otcové.

Táta je doma 2, USA 2017, komedie, 100 min., režie: Sean Anders, hrají: Mark Wahlberg, Mel Gibson, Will Ferrell, John Lithgow a další.

Doma je tady

Upoutávka na film Doma je tady Video: A-Company CZ

Hannah žije v rakouském Innsbrucku. Jednou se vloupá do moderně zařízené vily, domova osamělého mladého muže jménem Max. Vkrádá se tam zas a znova, aby zkoumala chladný, sterilní svět cizího muže. Postupně se mezi nimi tak rozvine bezeslovná komunikace prostřednictvím předmětů, které v jeho domě oba různě přesouvají.

Tady je doma, Rakousko, Česká republika 2016, 75 min., režie: Tereza Kotyková, hrají: Anna Åströmová, Petra Bučková, Stipe Erceg a další.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám