Hlavní obsah

Muzikál Popelka vjede již brzy na led

Právo, František Cinger

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Putovní muzikál na ledě Popelka 2017-2018 nabízející s hudbou Petra Maláska, písněmi Václava Kopty a scénou Petra Hlouška výpravné rodinné představení, začne 26. listopadu ve Zlíně. V Praze ho představil scenárista a režisér Jindřich Šimek s mnoha sólisty.

Foto: Jan Handrejch, Právo

Protagonisté ledové show Popelka na setkání s novináři.

Článek

Hlavním postavám Popelce a Princi propůjčili hlasy Lucie Bílá a Ondřej Ruml. Na třicetimetrové scéně s točnou, která je na ledové ploše vystavěná do podoby zámku, zámecké zahrady i podzámčí, budou vystupovat spolu s ruskými krasobruslaři v hlavních rolích herecké a pěvecké hvězdy Tomáš Savka, Dalibor Gondík, Vlastimil Harapes a další. V roli královny a se budou střídat Dana Morávková a Hana Buštíková.

Foto: Jan Handrejch, Právo

Ruští krasobruslaři v roli Prince a Popelky.

Producentkou muzikálu je Radka Kovaříková, krasobruslařská mistryně světa. Právu prozradila, že představení vznikalo více než rok.

„Jsem ráda, že se mi podařilo získat krasobruslaře z Ruska a Kanady, což znamená, že diváci uvidí opravdu kvalitní výkony. Vystupovat bude na čtyřicet sólistů z pěti až sedmi zemí světa, na což jsem hrdá. Vyrůstala jsem, když jsem sledovala výpravné americké Holiday on Ice, a tak jsem ráda, že se podařilo vytvořit podobnou úroveň,“ řekla. „Máme ruskou i německou verzi revue,“ dodala.

Foto: Jan Handrejch, Právo

Dana Morávková, která hraje Královnu s představiteli Prince a Popelky.

Představení, jehož česká premiéra byla v roce 2011, navštíví tři státy a deset měst. Začne 26. listopadu ve Zlíně, potom směřuje do Liberce, Brna, Pardubic a dalších měst. Vše u nás vyvrcholí 13. ledna v pražské O2 areně. Nejvýchodněji se umělci představí v Košicích, německá premiéra se odehraje 15. prosince v Düsseldorfu.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám