Hlavní obsah

Michal Prokop a Framus Five slaví padesátku

Novinky, Stanislav Dvořák

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Michal Prokop a Framus Five oslaví 50 let skupiny v pražském Foru Karlín na tradičním vánočním koncertě 22. prosince s podtitulem Blues In Soul Afterparty.

Foto: Petr Horník, Právo

Michal Prokop

Článek

Za padesát let kariéry prožil Michal Prokop několik zásadních zvratů, jeho kapela dokonce na čas zanikla.

„Úplně nejzásadnější bylo naše vystoupení na 1. československém beatovém festivalu v prosinci 1967 ve Velkém sále Lucerny. Byly tam tehdy všechny špičky československého bigbítu a já byl vyhlášen nejlepším zpěvákem, což pro mě byl vstup do takzvané první ligy a současně zahájení profesionální kariéry. Taky jsme tam dostali první nabídky do nahrávacího studia. Druhým klíčovým okamžikem pro mě bylo obnovení kapely v roce 1979 a pozdější vznik tvůrčího týmu, který pak v roce 1983 vydal úspěšné album Kolej Yesterday. A třetím pak návrat na scénu v roce 2006,“ shrnul zpěvák.

Na vánočním koncertě se skupina vrátí k úplným kořenům, k prvnímu album Blues In Soul z roku 1968, které dalo letošnímu programu název. Michal Prokop a Framus Five proto přislíbili v rámci večera odehrát i několik písní, s nimiž vystupovali ve svých začátcích, a na pódiu je doprovodí například Josef „Saxofon Joe“ Kučera, v Německu několik desetiletí žijící bývalý člen Framusu Five a skvělý bluesový saxofonista a flétnista.

Vstupenky na koncert Blues in Soul Afterparty se prodávají k číslovanému sezení i k stání v předprodejní síti ticketpro.cz.

„Letos nově zavádíme kategorii exkluzivních dvou řad k sezení s nejlepším výhledem a zvukem. Framus Five slaví padesát let, takže prvních padesát zájemců zájemců o čtvrtou a pátou řadu dostane k nákupu vstupenek na webu Ticketpro kompletní diskografii, tj. 2 CD boxy Pořád to platí 1968–1989 a Už je to napořád 2000–2012 s věnováním od Michala Prokopa,“ upřesnil za pořadatele David Gaydečka.

Reklama

Výběr článků

Načítám