Hlavní obsah

Nové knihy: Navarro, Karika, Mann, Koller i Třeštíková

Právo, František Cinger

Výjimečná nabídka připomíná tituly včerejšího Velkého knižního čtvrtku i další pozoruhodné knihy zavádějící do nitra FBI, starého Říma i dobrodružné současnosti nejen v Súdánu. Navíc s portréty Davida Kollera a Heleny Třeštíkové.

Foto: David Ryneš, Novinky

Nové knihy

Článek

Joe Navarro:

Tři minuty do soudného dne: Příběh největší špionážní aféry v dějinách USA

Nové knihy

Skutečný příběh dvou výjimečných mužů, připomínající hru kočky s myší, se odehrává na konci studené války. Autor je zvláštní agent FBI, který odhalil zradu ve vlastních řadách, kdy kolega poskytl o jaderném výzkumu Sovětům vše, co potřebovali ke zničení Ameriky.

Grada, přeložil Dan Helekal, 360 stran, 349 Kč

Jozef Karika:

Trhlina

Nové knihy

Autor rozmotává velice tajemný, tragický a hrůzostrašný případ. Zároveň poodhaluje jednu z největších záhad Slovenska – nevysvětlitelné mizení lidí v pohoří Tríbeč.

Argo, přeložil Jiří Popiolek, 336 stran, 348 Kč, e-kniha 239 Kč

Jindřich Mann:

Lední medvěd

Nové knihy

Tři krátké novely o touze, zradě a nečekaných souvislostech. Malý chlapec je zamilovaným stínem starší spolužačky. Lední medvěd vykoná v přímořském letovisku spravedlivou pomstu. Příběhy se odehrávají v Praze, v rozděleném Berlíně i na karibském ostrově.

Labyrint, 144 stran, 245 Kč

Martina Leierová:

Dům s vypůjčeným výhledem

Nové knihy

Pátrání novinářky Zou po padělateli obrazů. V New Yorku a poté v Japonsku. Japonsko ji sice okouzlí, ale její pátrání nikam nevede. Teprve ve chvíli, kdy se rozhodne vrátit domů, se jí padělatele podaří objevit. Jenže krátkou chvíli souznění střídá doslova boj o život.

Host, 351 strana, 329 Kč

Adrian McKinty:

Mrazivá hlubina

Nové knihy

První svazek detektivní série zasadil oceňovaný irský autor do Severního Irska roku 1981. Neklidný Belfast se stává kulisou surových vražd, které má vyřešit detektiv seržant Sean Duffy, univerzitně vzdělaný psycholog a katolík se slabostí pro ženy a pití.

Vyšehrad, přeložil Ladislav Šenkyřík, 232 stran, 298 Kč

T. J. Andrews, Simon Scarrow:

Aréna

Nové knihy

Starověký Řím. Krátce před tím, než se legionář Macro seznámil s rekrutem Catonem, musel v Římě za dramatických okolností připravit k zápasu v aréně mladého gladiátora... a sám podstoupit boj s divokými zvířaty.

BB art, přeložil Jaroslav Žerávek, 344 stran, 349 Kč

Milan Ohnisko:

Who The Fuck Is David Koller?: rozhovor s rockovou legendou

Nové knihy

Unikátní rozhovor s legendárním českým rockerem – zpěvákem, bubeníkem, lídrem kapely Lucie, ale taky neúnavným bojovníkem proti komunistům a zkorumpovaným politikům. Mimořádně otevřené vhledy do hudebního i osobního života jsou doplněny fotografiemi.

Druhé město, 160 stran, 299 Kč, e-kniha 199 Kč

Sběrná kniha: Helena Třeštíková v rozhovoru s Pavlem Kosatíkem

Nové knihy

Proslulá česká dokumentaristka, mapující proměny doby i lidí v ní, si vyzkoušela, jaké je stát se objektem. Kromě vzpomínek se v knize vyskytne i nařčení, že občas vytvořila sociální porno, nebo názor, že některé její filmy raději vůbec neměly vzniknout.

Paseka, 340 stran, 298 Kč, e-kniha 150 Kč

Tomáš Šebek:

Africká zima: V Jižním Súdánu s Lékaři bez hranic

Nové knihy

Záznamy českého chirurga z lékařské mise v Jižním Súdánu jsou víc než jen frontový deník. Kromě neuvěřitelných svědectví jde také o poděkování Lékařům bez hranic, kteří odvádějí všude na světě skvělou práci.

Paseka, 288 stran, 289 Kč, e-kniha 150 Kč

Michal Petrov

Retro ČS 3: (Povolená) dovolená

Nové knihy

V dalším pokračování knihy Retro ČS si čtenář užije i trochu odpočinku. Expedice startuje během uhelných prázdnin zkraje roku 1979, ale autor se jak textem, tak i bohatým obrazovým doprovodem zaměřuje na trávení volného času a zejména cestování před i po tomto datu.

Jota, 344 stran, 498 Kč

Může se vám hodit na službě Zboží.cz:

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám