Hlavní obsah

Al Di Meola v Praze zahraje Beatles, tango i world music

Novinky,

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Praha

Americký jazzový kytarista Al Di Meola na svém pražském koncertu 1. listopadu v Divadle Hybernia nabídne nahrávky z poslední desky Elysium, ale i skladby z celé své kariéry, tanga vlastní i od Astora Piazzolly a také úpravy písní Lennona a McCartneyho.

Foto: Divadlo Hybernia

Al Di Meola

Článek

Hrát bude s pětičlennou kapelou New World Sinfonia, se kterou letos natočil živé album Morocco Fantasia, kde se objevuje hodně novějších skladeb jako Misterio z alba The Grande Passion z roku 2000 či Turquoise z jedenáct let staré desky Consequence of Chaos.

Album je laděné hodně do world music a trochu svým pojetím připomíná novější nahrávky Johna McLaughlina.

Zazní zřejmě i některé z písní Astrora Piazzolly, jako je Double Concerto nebo Café 1930. Od Beatles hrává I Will nebo While My Guitar Gently Weeps či She´s Leaving Home.

Na koncertech do repertoáru občas zařazuje nahrávky z raných alb jako je Egyptian Danza z alba Casino z roku 1978 nebo Midnight Tango z o rok starší druhé desky Elegant Gypsy. Občas hraje i některé písně, které hrál s Chickem Coreou, jako Medieval Ouverture.

Al Di Meola se proslavil v polovině sedmdesátých let právě jako člen Coreova elektrického souboru Return To Forever. Známý je i z působení v souborech Rite Of Strings (se Stanleyem Clarkem a Jeanam-Lucem Pontym) a The Guitar Trio (s Johnem McLaughlinem a Paco de Luciou), které nahrálo vynikající živé albu Friday Night in San Francisco.

V posledních letech se Di Meola soustředí na akustickou kytaru.

Reklama

Výběr článků

Načítám