Hlavní obsah

Payne přichází s miniaturním Damonem

Právo, Jiří Štraub

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Motiv zmenšování lidí se v hollywoodských námětech jen tak nevyčerpá. Dokazuje to i nová komedie amerického režiséra Alexandera Payneho, která nese prostý název Zmenšování. Film, v němž se objeví hvězdy jako Matt Damon, Alec Baldwin, Neil Patrick Harris nebo Christoph Waltz, se do tuzemských kin dostane 25. ledna 2018.

Foto: ČTK

V komedii Zmenšování hraje jednu z hlavních rolí Matt Damon.

Článek

Snímek bude vyprávět o manželích žijících v době, kdy je za účelem snížení spotřeby zdrojů a proto, aby lidé mohli ušetřit na svých životních nákladech, vynalezeno zmenšování. Právě taková věc by pomohla páru, který žije v nižší střední třídě. Manželé mají díky naspořeným penězům možnost dostat se do vysoce postavené společnosti zminiaturizovaných lidí.

„Můj spoluautor Jim Taylor a jeho bratr často přemýšleli nad tím, jak by se náš život zlepšil, kdybychom se mohli zmenšit, jak velké by byly naše domy, o kolik levnější by bylo jídlo a tak dále. O několik let později jsem za nimi přišel a řekl: ‚Co kdybychom to zasadili do kontextu s tím, že by zmenšování bylo možným řešením přelidněnosti a změn klimatu.‘ Jim souhlasil a příběh se začal rozvíjet,“ řekl Payne pro Deadline Hollywood.

Atraktivní obsazení a zajímavý námět

Ústřední dvojici ztvárnili Matt Damon a Kristen Wiigová. Oba se spolu mimochodem objevili už v sedmkrát na Oscara nominovaném filmu slavného režiséra Ridleyho Scotta Marťan z roku 2015. Jak ale uvedl Alexander Payne pro Deadline Hollywood, ještě před ní byla do role zvažována Reese Witherspoonová.

„Jak víte, u filmu existuje nějaký plán a načasování. Reese Witherspoonová měla opravdu zájem o to, ve snímku hrát, ale když jsem získal na projekt peníze a Zmenšování se mělo začít natáčet, byla uprostřed práce na seriálu Sedmilhářky,“ řekl režisér.

Ani tak ale Zmenšování nebude postrádat herecké hvězdy. Snímek s atraktivním obsazením a zajímavým námětem se stal prvním, jejž Payne režíroval a který zároveň obsahuje zvláštní efekty.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám