Hlavní obsah

Nové knihy: Pehe, Llamazares, Falconer, Yanagihara i Pomselová

Právo, František Cinger

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Týden přinesl nový román Jiřího Pehe ze současnosti, Julia Llamazarese z doby po konci občanské války ve Španělsku, příběh lovu na Bílou velrybu i vzpomínky Brunhildy Pomselové, sekretářky říšského ministra propagandy Josepha Goebbelse. A samozřejmě také komiks a audioknihu.

Foto: David Ryneš, Novinky

Nové knihy

Článek

Jiří Pehe:

Průsečík

Nové knihy

Zdánlivě banální milostný trojúhelník stárnoucího vysokoškolského učitele a projektanta Tomáše. Bodem obratu je autonehoda, k níž dojde během Tomášovy cesty do Mnichova, kam míří se svou milenkou Karlou, která náhle a beze stopy zmizí.

Prostor, 208 stran, 227 Kč

Julio Llamazares:

Vlčí měsíc

Nové knihy

Po skončení španělské občanské války a po vítězství frankistických vojsk přežívají v horách bojovníci republikánské armády. Ramiro, Juan, Gildo a Ángel se roky ukrývají v jeskyni opuštěných dolů, bez kontaktu s lidmi, vystaveni nepřízni počasí, hladu a nepohodě.

Akropolis, přeložil Jan Machej, 184 stran, 349 Kč

Colin Falconer:

Valhalla Atlantida

Nové knihy

Tromdur Sveinsson a jeho společníci vyplouvají z chladného Grónska do Vínlandu, kde chtějí založit novou osadu. Osud s nimi však má jiné plány a zanese je místo toho na ostrov, kde se ohnivému bohu obětují lidská srdce…

BB art, přeložila Lucie Johnová, 424 stran, 349 Kč

Hanya Yanagihara:

Malý život

Nové knihy

Pochmurná pohádka, „newyorský román“, v němž nakonec nesejde na tom, kde se odehrál. Studie zneužívání dětí a lidského utrpení, komentář k věčnému tématu hledání amerického snu. To vše je román Američanky havajsko-korejského původu.

Odeon, přeložila Petra Diestlerová, 640 stran, 449 Kč

Brunhilde Pomselová, Thore D. Hansen:

Jeden německý život

Nové knihy

Jeden německý život je vyprávění Brunhildy Pomselové (1911 – 2017), bývalé sekretářky říšského ministra propagandy Josepha Goebbelse. O její vlastní kariéře v dobách společenského a mravního úpadku. „Prostě jsme se s tím svezli,“ prohlásila ve věku 106 let.

Ikar, přeložil Vítězslav Čížek, 200 stran, 299 Kč

Herman Melville:

Bílá velryba

Nové knihy

Píše se rok 1814. V přístavním městečku New Bedford se chystá mladý Izmael na moře. Dá se najmout na velrybářskou loď, jejíž kapitán Achab kdysi přišel o nohu v boji s bílou velrybou zvanou Moby Dick. Brzy se ukáže, že cílem není lov, ale pomsta za každou cenu.

Radioservis, CD mp3, 6:52 hodin, 299 Kč

Francesca Simonová:

Darebák David a zvířata

Nové knihy

Vítejte u úžasného, darebného i důvtipného populárně-naučného průvodce vším, co jste kdy chtěli vědět o zvířatech. Proč lvi jedí jenom jednou za týden? Na jakou vzdálenost ucítí žralok vaši krev? A je pravda, že sloni nikdy nezapomínají?

BB art, přeložila Gisela Kubrichtová, 112 stran, 199 Kč

Anand Dilvar:

Otrok

Nové knihy

Život není dokonalý a každý zažíváme mnoho těžkých chvil. Možná i takový má být. Možná právě kvůli tomu máme prostředky, abychom jim čelili: sílu, která nám pomáhá postavit se porážkám, možnost svobodně zareagovat na to, co se děje. A lásku našich bližních.

Dokořán, přeložila Eva Šašková, 128 stran, 198 Kč

Alan Grant, Howard Porter ad.:

Lobo: Incident na pánských záchodcích a další příběhy

Nové knihy

Lobův nový supernáročný úkol zní: Ochránit zábavní park. Kromě toho si bude muset odbýt nepříjemné setkání na toaletách, zúčastnit se brutálních motorkářských závodů, vzít to taxíkem přes galaxii, a nakonec oslavit své narozeniny! Ano, všechno skončí masakrem...

Crew, přeložil Pavel Dort, 176 stran, 349 Kč

Může se vám hodit na službě Zboží.cz:

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám