Hlavní obsah

V Hard Rock Café připomenou Mercuryho

Právo, kul

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Všechny světové podniky Hard Rock Café oslaví v úterý 5. září nedožité 71. narozeniny zpěváka Freddieho Mercuryho. Týká se to i pražského klubu.

Foto: ČTK

Fenomenální Freddie Mercury by se dožil jednasedmdesáti let.

Článek

V rámci celodenní akce Freddie For A Day (Freddiem na jeden den) čeká návštěvníky Hard Rock Café, jež se nachází na Malém náměstí, spousta zábavy a večer pak především koncert skupiny Queenie. Prostřednictvím této pravidelné oslavy života legendárního zpěváka budou vybrány finanční prostředky pro nadaci Mercury Phoenix Trust a zvýší se všeobecné povědomí o boji proti AIDS a HIV.

V rámci akce Freddie For A Day si návštěvníci budou moci koupit nalepovací knírek, který byl pro zpěváka britské skupiny Queen typický, a přispět tím na Mercury Phoenix Trust. K dispozici bude také fotokoutek, ve kterém bude možné nechat si zhotovit fotografii se slavným zpěvákem.

V osm hodin večer začne koncert kapely Queenie, která si zakládá na přesném a autentickém pojetí písní Queen, a to ve špičkové kvalitě a v dobových kostýmech. Svá vystoupení definuje jako koncertní divadlo. Všechny písně jsou hrány živě v původních tóninách a na autentické nástroje, čímž se formace odlišuje od mnohých jiných kapel tohoto hudebního oboru. Večer poté zakončí DJ Cyper.

Návštěvníci večera si budou moci odnést domů i dárky spojené s kapelou Queen. Ty bude možné získat v rámci aktivit probíhajících v průběhu celodenních oslav.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám